El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, serà investit Confrare de Mèrit en l’acte d’agermanament de la Confraria del Cava amb la DO Montsant. La jornada se celebrarà aquest dissabte 18 de juny al Castell de Falset.

La periodista i escriptora Empar Moliner, el també periodista, escriptor i dramaturg, Toni Orensanz, i el periodista Ramon Francàs també rebran la distinció. Els tres tenen una llarga carrera com a prescriptors i han estat sempre relacionats amb el món del vi,del cava i de la vinya.

També seran investits Confrares de Mèrit el president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Montsant, Jaume Domènech, el president de la Cooperativa Falset Marçà, Josep Maria Cots, el president del Celler Capçanes, Francesc Blanch, i el president de la Cooperativa del Masroig, Manel Roca.

Entre el centenar d’assistents a l’acte d’aquest dissabte destaquen diverses personalitats del sector i de la zona, com el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Jordi Bort, i l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, entre d’altes.

L’acte d’agermanament de la Confraria del Cava amb la Denominació d’Origen Montsant coincideix amb els actes de celebració del 10è aniversari d’aquesta entitat. Aquest és el quart agermanament de la Confraria del Cava amb una DO catalana després que l’any passat ho fes amb la DO Conca de Barberà, el 2009 amb la DO Costers del Segre i l’any anterior amb la DO Pla de Bages.


Josep Maria Pelegrí FOTO: DEPARTAMENT D’AGRICULTURA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa