VadeVi
Pelegrí demana la col·laboració dels empresaris i ciutadans per plantar cara a la crisi

Plantar cara a la situació actual confiant amb els actius i valors del país Aquest és el missatge que el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha volgut transmetre durant la inauguració de la 139 Fira de Sant Josep de Mollerussa.

El conseller ha admès que es travessa un moment delicat on “ningú vindrà a salvar-nos” i per aquest motiu ha demanat que els ciutadans confiïn “en la nostra capacitat de superació, treball i emprenedoria, en el nou govern de la Generalitat i en definitiva, en la capacitat dels catalans de sumar esforços”. “Ara és hora que tots plegats posem el país en marxa”.

En aquest sentit, ha fet una crida als empresaris agraris perquè tinguin una especial sensibilitat en les contractacions i prioritzin les persones que viuen a Catalunya i que estan a l’atur. Pelegrí ha afirmat que un dels objectius que s’ha marcat el Govern és reduir la xifra de l’atur a la meitat i que per tant, “cal que tots fem pinya al voltant d’aquest objectiu”.

Segons Pelegrí, però, no només els empresaris tenen a les seves mans la capacitat per superar la crisi actual, sinó que els ciutadans també hi tenen molt a dir, a partir d’actuacions que malgrat semblar petites ajuden a tirar endavant tot un sector. Així, el conseller també ha fet una crida perquè els catalans comprin “productes de casa nostra”, productes que destaquen per la seva qualitat i proximitat. “Comprar productes de casa permet donar força al sector agrari, a la indústria complementària, a l’agroindústria, a la distribució, però també a tot un territori i a altres activitats econòmiques de la zona”.

A part dels empresaris i els ciutadans, Pelegrí també ha parlat del paper de l’Administració per fer front al context actual. Ha afirmat que des de la conselleria que encapçala es treballarà per una pagesia moderna i professionalitzada que afronti el segle XXI amb emprenedoria i optimitzant els recursos.

El conseller ha apostat per una administració més pròxima i àgil, recordant que durant el segon trimestre d’aquest any es presentarà un pla de simplificació per potenciar l’exportació i per incorporar la formació, la innovació i la transferència tecnològica a l’empresa agrària. Pelegrí ha recordat que ahir es va presentar la Guia d’Innovació al Sector Agroalimentari, programa que inclou més de 1.300 actuacions i que arribarà a uns 50.000 professionals.

També ha apostat per fer més viables les explotacions catalanes. En aquest punt, el conseller ha anunciat que properament es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) diverses ordres d’ajuts que donaran al sector més liquiditat, com ara l’ordre d’assegurances agràries, l’ordre d’ajut per a l’adquisició de maquinària agrícola que incorpori noves tecnologies, o l’ordre de foment d’inversions en reg d’alta eficiència en l’interior de finques particulars.


Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa