Pelegrí: «el desconeixement dels nostres vins és la fil·loxera actual»

Els guardons CARTAVí, que s'han entregat aquesta tarda, distingeixen els restaurants de casa nostra que promocionen els vins emparats en les DO de Catalunya

Els premiats del concurs Cartavi del 2012 juntament amb els representants institucionals, encapçalats pel conseller d’Agricultura Josep M. Pelegrí. Foto: AVC

Entre els 1.300 vots emesos i els 434 restaurants proposats a través d’Internet, un jurat acreditat ha escollit els 14 restaurants guanyadors dels Premis CARTAVÍ 2012, el principal objectiu dels quals és distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una promoció dels vins emparats en qualsevol de les Denominacions d’Origen (DO) catalanes.

En aquesta edició del concurs, que organitza l’Associació Vinícola Catalana, s’han introduït uns canvis. Durant els anteriors anys es premiava els restaurants que disposaven a les seves cartes d’una major presència de vins catalans. A partir d’aquesta edició s’ha tingut més en compte tots aquells restaurants que hagin demostrat una major sensibilització vers els vins catalans i ho hagin sabut transmetre al consumidor.

L’acte ha estat presidit pel conseller d’Agricultura en funcions, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’INCAVI, Jordi Bort, al Palau de la Generalitat. En el decurs de la seva intervenció, Pelegrí ha destacat que “un any més, el CARTAVÍ reivindica i defensa la promoció dels nostres vins. És una aposta pel vins de proximitat, pel vins catalans. És una aposta per estrènyer els llaços entre els restauradors, els cellers i el consumidors”.

A continuació, el conseller ha assenyalat que “el mercat on el nostre vi té més possibilitats de creixement és el mateix territori. El desconeixement dels nostres vins és l’actual fil·loxera. Cal explicar el que fem i els tresors que ens dóna la nostra terra. Ben a prop de casa es fan uns vins singulars, excepcionals, que conquereixen els mercats internacionals i els rànquings més prestigiosos del món”.

Finalment, en referència dels vis catalans als restaurants de Catalunya, Pelegrí ha manifestat que “queda molt camí per recórrer perquè els nostres vins tinguin una presència més important als restaurants i a les botigues especialitzades”.

Aquests premis han estat oberts a tothom a través de la creació d’una pàgina web (www.cartavi.cat) que va permetre realitzar la proposta d’un restaurant per part del públic fins al 30 de setembre. Aquesta proposta i posterior votació dels restaurants ha estat molt influent per escollir els restaurants finalistes.

CARTAVÍ 2012 ha comptat amb la col·laboració de l’INCAVI, del Departament d’Agricultura (DAAM), l’Associació Catalana de Sumillers, i de les onze DO catalanes.

Restaurants premiats per categories:

Província de Tarragona:

Premi categoria A al restaurant Can Bosch, Cambrils.

Premi categoria B al restaurant Hotel Hostal Sport, Falset.

Premi categoria C al restaurant La Farmàcia, Vendrell.

Província de Lleida:

Premi categoria A al restaurant Can Boix de Peramola, Peramola.

Premi categoria B al restaurant Estel de la Mercè, Lleida.

Premi categoria C al restaurant Hotel Sant Vicenç, Pont de Bar.

Província de Girona:

Premi categoria A al restaurant Les Cols , Olot.

Premi categoria B al restaurant Mas Romeu, Lloret de Mar.

El Premi de la categoria C queda desert.

Província de Barcelona:

Excepcionalment i donat la qualitat de les cartes presentades, el Premi de la categoria A s’ha entregat a dos restaurants:

Els Casals, Sagà, i al restaurant Can Jubany, Calldetenes.

Premi categoria B al restaurant Kan Bakus, Igualada.

El Premi de la categoria C queda desert.

Ciutat de Barcelona:

Premi categoria A al restaurant Dos Cielos, Barcelona.

Premi categoria B al restaurant Topik, Barcelona.

Premi categoria C al restaurant Fastvínic, Barcelona.

Premi especial del jurat:

A títol pòstum, Pau Albornà, fundador del portal gastronòmic 7 Caníbales.

Nou comentari