VadeVi
Pelegrí s’estrena en el sector vitivinícola

La celebració dels sommeliers catalans ha servit també per signar, juntament amb l’Associació Catalana d’Enòlegs, el programa europeu Wine In Moderation, que promou el consum responsable de vi i cava. Aquest programa està impulsat pel sector europeu del vi i gestionat a l’Estat espanyol per la Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició (FIVIN) conjuntament amb la Federació Espanyola del Vi.

En l’acte que s’ha desenvolupat al barceloní Palau Robert, el president dels sommeliers catalans, Jordi Bort, ha destacat que en aquest 20 anys han aconseguit consolidar la formació específica de sommelier, que s’ha estés per les escoles d’hostaleria catalanes.

S’ha homenatjat els signants, fa vint anys, de la primera declaració d’intencions dels sommeliers, Juan Muñoz, Quim Marquès, Josep M. Gotarda i Josep Roca i als guanyadors de les anteriors edicions del premi al millor sommelier català, que han estat onze en vint anys.

Bort ha anunciat que la final del campionat del 2011 es farà el 23 de febrer al Fòrum Gastronòmic de Girona i ha cedit el torn al president dels enòlegs catalans, Josep A. Llaquet, amb aquestes paraules: “enòlegs i sommeliers són qui omplen i qui buiden les ampolles”, expressant així l’entesa entre ambdues associacions.

Per la seva banda, el president dels enòlegs ha destacat la davallada constant del consum i ha dit que tots els actors del sector a Catalunya, que genera 1000 milions l’any i representa el 23% de tot l’estat, han de fer pinya en aquests moments difícils.

Un cop signada l’adhesió de les dues associacions al programa Wine In Moderation, el conseller ha clos l’acte dient que l’estada de dues setmanes que Jay Miller, mà dreta del crític nor-americà Robert Parker, ha fet a casa nostra és una mostra del bon moment que viuen els vins catalans.

Sobre la seva presència en aquest acte, ha dit que: “Amb els petits detalls de cada vi es fa un gran sector i per això he volgut ser-hi”. Finalment, Pelegrí ha felicitat als impulsors de la iniciativa Wine in moderation, ja que “només amb mesura el vi potencia els seus actius”.


EL CONSELLER PELEGRÍ HA PRESIDIT L’ACTE D’ADHESIÓ DE LES ASSOCIACIONS CATALANES DE SOMMELIERS I ENÒLEGS AL PROGRAMA WINE IN MODERATION FOTO: JOAN NEBOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa