VadeVi
Peñín lloa el potencial enològic de les comarques de Tarragona

El crític de vins José Peñín –que edita anualment una guia amb el seu nom, la ‘Guía Peñín de los vinos de España’– ha elogiat el potencial enològic de les comarques de Tarragona en una visita a Falset per a tastar els vins que apareixeran a l’edició 2011 de la guia.

Peñín ha elogiat també el Parc Científic i Tecnològic del Vi de Falset (VITEC), el recinte on s’ha fet el tast aquest dimarts. Després de fer un tast dels vins del Montsant, Peñín ha assegurat: “cal entendre els vins de Montsant com una associació entre les varietats garnatxa i carinyena, que són les que determinen el terrer i les característiques dels vins de Montsant. I avui dia no s’ha de perdre identitat a l’hora de fer vins”.

Des de la seva perspectiva, en un moment que “tothom fa bons vins” el que té mèrit és fer vins diferents: “transmetre al consumidor un sabor o un aroma diferent és el gran mèrit”.

Pel que fa als vins de les comarques de Tarragona, Peñín va afirmar: “La província de Tarragona té molt potencial. Sento atracció per aquesta província perquè és on hi ha més varietat d’estils i de sabors, tenint en compte que parlem de les mateixes varietats però amb sòls i orientacions diferents”.

De fet, segons la seva guia 2010, Tarragona és la província de l’Estat amb millors vins.


Jose Peñín al VITEC fent el tast dels vins del Montsant FOTO: DO MONTSANT


El crític de vins José Peñín durant el tast dels vins del Montsant al VITEC FOTO: DO MONTSANT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa