VadeVi
Peñín visita el Montsant per puntuar-ne els vins

El crític de vins espanyol José Peñín visita aquest dimarts el Montsant per fer un tast dels seus vins. Es tracta del tast anual que fa sempre el crític juntament amb el seu equip de tast per a confeccionar la Guia del los Vinos de Espanya, en aquest cas la del 2011.

Acompanyat per un dels seus tastadors auxiliars, Javier Luengo, Peñín analitzarà més de 130 vins de la DO Montsant, alguns d’aquests ja es comercialitzen i d’altres sortiran al mercat en els propers mesos.

El tast es fa avui dimarts al Parc Científic i Tecnològic del Vi de Falset (VITEC).

En l’edició d’aquest any, la guia del 2010, Peñín qualificar l’anyada d’excel·lent i va puntuar per sobre dels 80 punts 133 vins de la DO Montsant, i d’aquests, 57 van tenir més de 90 punts.

Segons José Peñín, els vins negres de la DO Montsant són afruitats, carnosos i saborosos en el cas dels joves i potents, carnosos, amb notes minerals i una forta concentració fruital, en el cas dels negres de criança.

Pel que fa als blancs destaca el cos, l’estructura i les notes d’herbes de la muntanya mediterrània en els vins on predomina la garnatxa blanca. En els que hi predomina el macabeu, destaca la seva lleugeresa, la finor, la frescor i els tocs afruitats.

Els rosats els descriu com a saborosos, afruitats, agradables i amb bona definició de fruita vermella; i els vins tradicionals els considera untuosos, amb aromes i sabor de pansa i fruita confitada.


José Penín durant la presentació de l’última edició de la guia FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa