Un dels membres de la Guia Peñín, Javier Luango, responsable editorial, va visitar la DO Conca de Barberà. Va conèixer 77 referències per començar a confeccionar la llista dels millors vins de l’Estat del 2012. Es tracta del tast anual que fa sempre l’equip del prestigiós crític de vins. Ha baixat lleugerament el nombre d’ampolles sobretot perquè la prova s’ha avançat dos mesos respecte l’any passat i encara hi ha moltes etiquetes que no estan a punt.

Algunes de les primeres impressions del crític de l’equip del Grup Peñín han estat molt bones pel que fa als rosats. Han experimentat una millora considerable respecte l’any anterior. Els blancs també segueixen una bona línia, de fet els ha trobat “molt aromàtics i afruitats”. I pel que fa als negres els ha definit com a molt semblants als altres períodes.

Javier Luango pensa que els vins es cuiden en celler i que la vinya també està ben tractada, que “hi ha una bona matèria prima” però que encara es pot explotar més i tenir productes més rodons.

Segons José Peñín, els vins negres de la DO Conca són lleugers i fàcils de beure per als vins joves i potents, carnosos i concentrats, en els negres de criança. Pel que fa als blancs, destaca el color pàl·lid i brillant, són afruitats, agradables de beure i molt lleugers. Els rosats els descriu com a bastant moderns en el seu estil d’elaboració; amb aromes a fruites vermelles, bastant frescos, saborosos i de bon equilibri.

Caldrà veure quina puntuació reben els vins elaborats amb trepat, ja sigui per aquesta tendència de recuperar varietats autòctones o la valoració positiva que feien les seves crítiques a les guies anteriors d’aquesta varietat típica de la Conca de Barberà.


Tast de Peñín a la Conca de Barberà FOTO: DO CONCA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa