Roses i llibres. No hi ha dubte que cal comprar les dues coses per Sant Jordi, però, la pregunta és quin llibre? Els últims mesos han sortit al nostre país tres de llibres molt recomanables per als amants del vi i per als experts del sector. Dos d’ells tenen una vessant molt pràctica: la Guia de Vins de Catalunya i el Diccionari del Vi i del Beure. L’altre, tot i que també és didàctic, no està estructurat en forma de guia. El vi, de l’exdirector de l’INCAVI, Eduard Puig i Vayreda, explica i ajuda a esbrinar perquè uns vins són millors d’altres. Parla de la influència que tenen diferents factors, com el sòl, la varietat de raïm, la fermentació i l’envelliment, en el vi. Vayreda, que ha estat professor d’Enologia de la Universitat de Girona, ha inclòs una petita guia de tast. Inclòs dins de la col·lecció Vull Saber, de l’editorial de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), El vi costa 8 euros i es pot trobar a les principals llibreries. Té un caràcter didàctic i s’adressa a tots aquells que els agradi i tinguin interès pel vi.
[[frase]]
El Diccionari del Vi i del Beure, de Joan Maria Romaní Olivé, també va dirigit a aficionats del vi que, no necessàriament, han de ser experts en la matèria. Justament, l’objectiu de l’obra és posar a l’abast de tots els aficionats informació de caire divulgatiu sobre el vi. Publicat per Edicions Cossetània, aquest diccionari inclou 2500 entrades que abasten tot el cicle del vi, des de la vinya fins a la taula. A més de les definicions, inclou un apartat de refranys ordenats temàticament, vocabularis en castellà, francès i anglès, i adreces d’entitats relacionades amb el món del vi. El seu preu és de 21’80 euros.

La Guia de Vins de Catalunya té la vocació de ser una eina, un material de consulta i d’utilitat per a tots els amants del vi. És la primera vegada que els vins catalans es recullen i valoren en una mateixa guia. La guia inclou referències a gairebé 1500 vins que han estat tastats i valorats per un jurat format per enòlegs, sommeliers i distribudors. Un dels principals atractius d’aquesta guia és el fet que els vins s’hagin tastat a cegues i que la valoració final tingui en compte la relació qualitat-preu. Costa 10’95 euros i està disponible en més de 100 punts de venda dels supermercats SUMA i en algunes botigues especialitzades.


La Guia de Vins de Catalunya puntua 1.429 vins de totes les DO catalanes.


‘El vi’ és l’últim llibre d’Eduard Puig i Vayreda FOTO: UOC


El Diccionari del Vi i del Beure és de caràcter divulgatiu FOTO: EDICIONS COSSETÀNIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa