Tot i reconèixer que les dades del primer trimestre sempre són poc representatives, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha fet balanç i s’ha mostrat satisfet amb les dades de tancament del primer trimestre del 2017: “Comencem l’any amb optimisme”, explica en declaracions a Vadevi.cat; i es mostra especialment satisfet per l’increment del consum de cava Premium, “tot i que aquest no és un trimestre gaire propici per al consum d’aquest tipus de producte”.
I és que precisament aquesta gamma de caves ha registrat un increment del 30,8%, 1,2 milions més d’ampolles que en la mateixa data de l’any passat. Una dada que, segons Bonet, respon en part a la feina de promoció tant de la DO Cava com de les empreses del sector per posicionar aquests caves tant en el mercat interior com exterior: “El Consell Regulador ha de donar a conèixer la bona feina que es fa amb el cava, des del treball a la vinya fins que l’ampolla surt al mercat”. I afegeix: “Ara ens toca prestigiar una marca que el mercat modern associa massa sovint amb el producte barat. Tenim clar que el valor afegit està en els Premiums -explica el President- que estan a l’alçada dels millors espumosos d’Europa”.
A nivell global, les xifres mostren un increment del 12,6% que suposa uns 5,1 milions d’ampolles, destacant el mercat interior, que representa un augment del 20%.
Pel que fa al mercat exterior, s’observa un creixement global del 9,1%. En el top ten del ranking destaquen Alemanya, que després d’alguns anys de retrocés evoluciona positivament un 30,7%, Bèlgica un 4% seguits d’altres països com França (38%), Holanda (70%), Suècia (43%) i Canadà (41%) que continuen en positiu. L’excepció a aquesta evolució positiva són el Regne Unit i els Estats Units amb un -7% i un -12% respectivament.
El cava ecològic registra un augment considerable amb una producció, en aquest primer trimestre, d’1.271.718 ampolles, fet pel qual es calcula que a finals d’any se superaran els 5 milions d’ampolles.