VadeVi
Pere Sans presenta ‘La cuina del vi’, un llibre de receptes culinaries fetes amb vi

“Gaudir d’un vi és un acte de caire intel·lectual, és un desig de portar-se als llavis el fruit d’un treball, d’un esforç, d’una concepció del món, fins i tot”. Així descriu Pere Sans l’experiència de beure vi, no com un acte purament físic, no només un simple calmar la set, “que per això res millor que l’aigua”, diu.

Aquesta sensibilitat envers el vi és el que es desprèn en totes i cadauna de les pàgines de La cuina del vi: Apropament a la cultura del vi i la cuina a la Mediterrània, un llibre que acaba de publicar l’Editorial Comanegra i que es presenta aquest dimecres a la tarda al Pipa Club de la Plaça Reial de Barcelona. La presentació començarà a dos quarts de vuit i anirà a càrrec de l’enòloga Anna Barqués i Almirall.
[[frase]]
La història i la gastronomia mediterrànies i la cultura del vi són els pilars del llibre. La cuina del vi compta amb un receptari regat amb els millors vins. Algunes de les receptes que inclou el llibre són les guatlles del vinyater, la sopa de verema, el pastís dels veremadors borgonyons o les sardines a la brasa amb pampols. Amb totes aquestes receptes, juntament amb el recorregut històric i les anècdotes de la cultura vinícola Sans fa submergir en la cultura del bon menjar i el bon beure.

El llibre inclou en total més de 200 receptes elaborades amb vi, ja sigui blanc, negre, ranci o cava. També reserva un petit apartat per al vinagre i un capítol per aprendre a gaudir dels vins, amb indicacions sobre el tast -tant en la fase visual, olfactiva com gustativa- i sobre com comprar, guardar i servir els vins.

Aquest no és el primer llibre de cuina de Sans. El 1991 ja va publicar Cuina catalana tradicional i moderna, una obra exhaurida que en el seu pròleg, Vázquez Montalbán s’hi referia com “un llibre admirable que m’hauria agradat escriure”. Cuina atalana de veritat és una revisió que amplia i actualitza l’obra de 1991. Sans va guanyar el Premi Gourmand 2008 per aquest llibre que, a més de receptes de cuina catalana, explica també mètodes de cocció, mesures, la selecció dels ingredients, quines són les salses, picades i acompanyaments bàsics, i consells per a degustar i maridar els plats.


‘La cuina del vi. Apropament a la cultura del vi i la cuina a la Mediterrània’, de Pere Sans FOTO: COMANEGRA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa