Alguns cellers catalans reben aquests dies la visita d’una delegació de periodistes gastronòmics de Taiwan, Hong Kong, Pequín i Shanghai. Han arribat aquest cap de setmana i s’estaran a Catalunya fins dimecres per a conèixer la gastronomia catalana. El viatge l’ha organitzat el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) i consisteix bàsicament en visites a diferents restaurants i cellers, a més d’una visita a la Fundació Alícia, on la delegació de periodistes podrà participar en el “Taller dels sentits”, una activitat sobre el coneixement dels productes a través de les textures, les aromes, i els sabors.

El Celler de Capçanes, de Capçanes (Priorat), l’Agrícola Falset-Marça, de Falset (Priorat), Bodegues Miguel Torres, de Pacs del Penedès (Alt Penedès), Freixenet, de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), i Bodegues Pinord, de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) i també el Grup Pons, de l’Albagés (Garrigues) són algunes de les empreses que rebran la visita de la delegació xinesa.

La visita s’emmarca dins el Pla Xina, implementat per a la penetració en aquell mercat per al sector alimentari i és la tercera d’aquestes característiques que es fa a Catalunya. Una delegació de periodistes xinesos ja va visitar Catalunya, el 2007 i 2008, en uns itineraris organitzats per PRODECA, que responien a l’interès manifestat per conèixer de prop la gastronomia catalana.

Amb aquesta iniciativa, es pretén mantenir una relació periòdica amb els professionals de la comunicació gastronòmica de Xina, de manera que coneguin de primera mà els productes alimentaris catalans i la cuina com a marc d’aplicació d’aquests productes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa