VadeVi
Pinord llança Vaquos, els seus primers vins elaborats a la Ribera del Duero

Al 2007, Bodegues Pinord de Vilafranca del Penedès va adquirir un celler a Ribera del Duero per dur a terme uns vins artesanals. Durant aquest mes de novembre, ha començat la seva comercialització per a tot l’Estat Espanyol i ja l’està exportant a diferents països del món.

Cap al segle VI a.C. els Vaquos van ser el primer poble que va escollir com a assentament estable la Meseta Nord de Castella. Avançats social i culturalment, conreaven la vinya i elaboraven vi, que van convertir en element central dels seus banquets i celebracions socials i, fins i tot dels seus ritus funeraris.

Pinord els ret homenatge donant nom als vins que elabora al seu celler de Valbuena de Duero. Són 10 hectàrees d’una vinya reduïda, plantada en ceps que ja han arribat als 35 anys.

Un sòl del Miocè, suaument ondulat, compost de calcàries, guix, margues, argiles, i un clima que oscil·la entre les gelades de l’hivern continental i l’ardent sol de l’estiu, la manca de pluja queda pal·liada per la humitat del Duero.

Pinord té un celler petit, de 1.200m2, que es va construir al 1985 i que està dotat d’instal·lacions tecnològicament punteres i d’un equip de control especialitzat que permet una vigilància constant de tot el procés.

El celler emmagatzema en el seu soterrani les bótes de roure americà i francès en les quals els vins aconsegueixen la seva plenitud i desenvolupen tot el seu potencial organolèptic.

Per a Joan Josep Tetas, propietari i director de Pinord, aquesta aposta “és una mostra més de la voluntat de dur a terme projectes nous i, en
aquest cas, elaborar vins en una D.O. que ofereix una qualitat assegurada com ho és a la Ribera del Duero”.

Bodegues Pinord és una empresa familiar establerta a Vilafranca del Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa