Ple total al tast de Terrassa

Més de trenta persones omplen la seu egarenca d'Òmnium Cultural en el Curs de tast de VADEVI.cat amb vins de la DO Penedès

Més de trenta persones vam omplir la sala d’Òmnium Cultural a Terrassa. Foto: Xavier Ordeix

Els vins penedesencs van servir de fil argumental per guiar ahir al vespre a la seu d’Òmnium Cultural de Terrassa, un recorregut pels diversos tipus de vi que s’elaboren a Catalunya.

Des dels blancs joves, encarnats en el Blanc Selecció 2010 de Jané Ventura, fins els dolços, en aquest cas representats pel Vi de Glass de Gramona, tots els tipus de vins van anar passant per les copes Riedel preparades per a l’ocasió.

Més de trenta persones van respondre a la proposta conjunta d’Òmnium Cultural i VADEVI.cat amb el recolzament de la DO Penedès, per apropar el vi català als afeccionats.

Joan Nebot, director de VADEVI.cat, que va impartir el curs, va voler esvair el contingut elitista que sovint s’associa al vi: “El raïm és un conreu mediterrani, sostenible, i el vi s’elabora i es consumeix a Catalunya des de fa més de dos-mil anys. No es pot dir, doncs, que el vi sigui un producte d’elits ni socials ni culturals. Forma part del nostre paissatge històric i nosaltres podem fer que segueixi essent així, i ho podem fer d’una forma molt agradable: consumint-ne”.

Després de tastar el blanc amb criança de Clot dels Oms i el Rosadenc de Mas Can Colomé, es va arribar als negres, que van servir a Nebot per explicar els vins ecològics i els biodinàmics, de la mà d’ampolles del negre jove Ull de Llebre Clàssic d’Albet i Noya i del negre de criança La Creueta, d’Eudald Massana.

Al final va haver-hi temps per a brindar per els vins penedesencs i els catalans en general amb l’escumós Tradicional Extra Brut de Colet.

Cap a les deu del vespre es va anar buidant la sala, no sense que assistents i els responsables locals d’Omnium proposessin a Nebot repetir més endavant amb una altra activitat similar.

Nou comentari