Pluja de tastos aquest cap de setmana a la Fira del Vi de Falset

Porrera, Gratallops, Torroja del Priorat i Bellmunt del Priorat proposen cites diverses

En el marc de la Fira del Vi de Falset hi haurà un ampli programa de tastos Foto: firadelvi.org

Quatre pobles de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat han programat tastos específics per divulgar la tipicitat dels seus vins coincidint amb la realització de la Fira del Vi de Falset 2012. En concret, es tracta del Tast de Carinyenes a Porrera (divendres, 4 de maig), del Tast amb Llops de Gratallops (dissabte, 5 de maig), del Tast de Cal Compte de Torroja del Priorat (diumenge 6 de maig) i del Tast de les Mines de Bellmunt del Priorat (diumenge 6 per a públic general i dilluns, 7 de maig per a públic professional). El mateix cap de setmana, una quarentena de cellers de la DOQ Priorat participaran com a expositors a la 17a Fira del Vi de Falset, que enguany torna al carrer de Miquel Barceló de la capital de la comarca del Priorat.

Porrera i Gratallops

El Tast de Carinyenes a Porrera s’ha programat per a divendres, 4 de maig, a partir de les 20 h a l’espai Cal Porrerà de Porrera. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a través de l’organització (Associació de Cellers de Porrera, tel. 977 82 82 33 i 977 82 82 52 i e-mail info@cellersdeporrera.com ; tast i sopar, 50 €). La proposta suggereix aprofundir en el coneixement d’una de les varietats més típiques de la DOQ Priorat, i especialment de la vila de Porrera, la carinyena, que forma part de molts dels cupatges que s’elaboren als cellers d’aquest poble (més informació: www.cellersdeporrera.com ).
El dissabte, 5 de maig, arriba a Gratallops un dels tasts que han esdevingut tradicionals en les dates coincidents amb la realització de la Fira del Vi. Es tracta del Tast amb Llops, que es promou des de l’Hotel Cal Llop i que congrega diferents cellers locals i, habitualment, algun celler d’una altra vila de la DOQ Priorat. En aquesta ocasió hi participaran 10 cellers de Gratallops i 6 de fora vila (entre els quals un d’eivissenc i tres de França) i la cita s’engegarà a les 18 h a la plaça de Dalt de Gratallops. Com altres anys, un conjunt musical amenitzarà en viu aquest tast de tarda i hi haurà disponible un bufet per als assistents (inscripcions al telèfon 977 839 502: drets d’inscripció, 50€; més inormació: www.tastambllops.com ).

Torroja i Bellmunt

Diumenge dia 6 de maig els aficionats podran triar entre dos tastos gairebé simultanis. El Tast de Cal Compte, organitzat per l’Allotjament Rural Cal Compte de Torroja a les sales de l’edifici noble d’aquest edifici del carrer Major, començarà a les 10 h i en aquesta ocasió s’hi ha inscrit set cellers locals. La particularitat d’aquesta cita és que també s’ofereixen tasts d’oli d’oliva verge extra produït per empreses locals i una mostra de pans ecològics, amb la qual cosa des de l’organització es vol divulgar i aprofundir en el coneixement de la “tríada mediterrània” (vi, oli i pa). En aquest acte també es farà un tast de destil·lats locals. Els drets d’inscripció per participar en aquest tast són de 15 € i per registrar-se es pot visitar el web www.tastdecalcompte.com .

Pel que fa a Bellmunt del Priorat, a les 11 h de diumenge dia 6 és previst que s’iniciï el Tast de les Mines, una convocatòria que té com a escenari el Museu de les Mines de Bellmunt, un espai molt singular que evoca el passat miner que enguany d’aquesta vila de la DOQ Priorat. El Tast de les Mines, que enguany arriba a la quarta edició, proposa un format de tast vertical amb les anyades 2009, 2010 i 2011 i hi participaran vuit cellers de Bellmunt, cinc d’El Molar i un d’El Lloar, amb la qual cosa aquest tast vol ser una mostra de referència per conèixer els vins de les viles d’aquesta zona sud de la DOQ Priorat. El Tast de les Mines de Bellmunt ofereix un format per a professionals l’endemà, dilluns, dia 7 de maig, a partir de les 16 h, també al Museu de les Mines.

Nou comentari