VadeVi
Polèmica sobre la visita de Jay Miller a Catalunya

La presència de l’home de Robert Parker al Principat va ser tot un esdeveniment social en el sector del vi, i és que visites amb una possible repercussió comercial com aquesta no es repeteixen massa sovint. Tanmateix, un mes i mig després ha sorgit una forta controvèrsia a Internet que té un dels seus eixos principals en el blog del periodista anglès Jamie Goode, on van aparèixer durs comentaris afirmant que Jay Miller havia rebut diversos regals en forma de viatge en helicòpter per les vinyes del Priorat i d’invitació a un sopar a Monvínic. Això xocaria frontalment amb el codi deontològic de The Wine Advocate, la publicació de l’americà Robert Parker, un dels crítics de vi més importants del món, que se suposa que no accepta regals ni invitacions i que es paga les despeses de la seva pròpia butxaca.

Pancho Campo, coordinador de la visita de Jay Miller a Catalunya, se’n va assabentar de les crítiques i va entrar en el debat tot negant les acusacions. Fins i tot va mantenir una conversa amb Goode, que va haver de fer-se enrere i esborrar opinions del fil, incloses les seves.

Dels 16 mil euros del cost del sopar que es deia en els primers comentaris, es va passar finalment a 1.215,18, segons el responsable del restaurant barceloní, Sergi Ferrer-Salat. L’àpat, en el que van participar entre d’altres, el propi Ferrer-Salat; David Martínez, sommelier; Quim Vila, un dels grans distribuïdors de Catalunya, Pancho Campo, Jay Miller i Oriol Guevara, director de l’Incavi, es va pagar entre tots i cadascú va assumir els vins que havia demanat d’obrir.

Miller va tastar en dues setmanes uns 1.300 vins catalans i va visitar personalment 7 DO catalanes i molts cellers.

Per donar el màxim d’oportunitats als cellers que no havien arribat a presentar mostres, es va muntar una petita roda de tast al local barceloní Monvínic, a la qual va estar present VADEVI.cat, i on Miller va rebre els responsables dels cellers que li explicaven les característiques dels vins mentre els tastava i en prenia notes. Tot esperant el seu torn, es feia palès el nerviosisme dels vinaters: en uns pocs minuts s’anava a jutjar l’encert o no d’anys de treball. Després es va celebrar el ja famós sopar que ha omplert la xarxa les darreres setmanes.


La factura del sopar FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa