Nadal i les festes. La tradició marca el Tió, els reis, els torrons, els regals i, com no, els sopars d’empresa. Uns sopars i dinars altament perillosos per motius que no cal detallar. Amb aquesta intenció els Mossos d’Esquadra han engegat aquest mes de desembre un dispositiu especial de trànsit en el qual s’intensificaran els controls d’alcoholèmia a les carreteres, coincidint amb aquests típics dinars i sopars d’empresa de Nadal. Els controls es van iniciar dijous i divendres, dies 9 i 10 de desembre, i es repetiran els pròxims dies 16, 17, 22, 23 i 24 d’aquest mateix mes. El cap de Trànsit de la Regió Metropolitana Nord, Xavier Carabassa, ha explicat durant un control a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) que al voltant d’un 4% dels conductors que passen pels controls d’alcoholèmia donen positiu: “L’objectiu és vetllar per la seguretat del 96% restant de conductors responsables”, ha afegit.

Carabassa afegeix que els controls no volen ser una mesura exclusivament sancionadora, sinó que és una manera de contrarestar a les carreteres el risc que suposa l’augment d’alcohol que es produeix amb els dinars i sopars d’empresa. Pel que fa al perfil dels conductors, Carabassa diu que és “molt heterogeni” i que són “un reflex de la societat” perquè hi ha des de joves de 30 anys fins a pares de família de 50 anys.

Aquesta és una de les iniciatives preventives que la Divisió de Trànsit i les Àrees Regionals de Trànsit duen a terme per les festes i que s’emmarquen dins del Pla “Grèvol” de Seguretat de Nadal del cos de Mossos d’Esquadra. Durant aquest període, les dotacions de trànsit que circulin per les autopistes vetllaran també per la seguretat a les àrees de serveis i a les de descans.

Noticia publicada aNació Digital.


AQUEST NADAL S’INTENSIFICARAN ELS CONTROLS D’ALCOHOLÈMIA FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa