De la font de la Plaça Major de Prades va tornar a rajar cava enlloc d’aigua en la trentena Festa del Cava. Tot i la solemnitat del número, fins a últim moment no ha estat clar que aquest any seguís la tradició. De fet, l’ajuntament havia decidit anul·lar la festa per manca de participació ciutadana en l’organització. Finalment, i després que un grup de 100 pradencs es presentés com a voluntaris, l’ajuntament va convocar un referèndum el passat 21 de juny. Un 60% de prop de 200 votants van optar per continuar la tradició. Així que finalment la font tornarà a rajar cava aquest dissabte.
[[frase]]
El procediment és ben curiós. Per omplir la font de cava, es buiden les ampolles en unes canonades situades en el terrat de l’edifici de l’ajuntament i des d’allà el cava arriba directament a la font centenària. L’ajuntament ha comprat 5000 ampolles de cava a la Cooperativa de Nulles que, si tot va bé, les més de 3000 persones que assistiran a la festa ajudaran a consumir.

La festa comença al vespre quan es tanca l’accés a la plaça i es prepara tot l’operatiu que connecta l’ajuntament amb la font. Cap a quarts de dotze de la nit quan s’obren els accessos, previ pagament de 15 euros que dóna dret a beure tantes copes de cava com es vulgui. La majoria dels anys la festa arriba al punt més àlgid amb una batalla campal en què tothom es tira el cava per sobre, sempre de bon rotllo.


De la font de la Plaça Major de Prades raja cava durant tota la nit FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa