La climatologia i la peculiaritat del sòl són alguns dels elements diferenciadors de la DO Pla de Bages. I, òbviament, també la seva varietat insígnia, el picapoll. Els vins d’aquesta DO tenen una personalitat molt lligada a la terra on es cultiva, això és el que pretenen explicar els onze cellers que la integren aquest dimarts a Berga. Es tracta de la presentació dels vins de la DO Pla de Bages, una jornada destinada a professionals de la restauració, l’hosteleria, sommeliers, botigues especialitzades i mitjans de comunicació. I és que l’objectiu és que els prescriptors de vins coneguin els elements difernciadors dels productes de la DO.

Tindran un protagonisme especial les novetats del 2010, tant si són vins dde recent elaboració i joves procedents de l’última collita, com si són vins de criança i reserva que es comencen a comercialitzar aquest any.

La jornada serà, de fet, un punt de trobada entre els responsables dels cellers i els professionals del berguedà. La cita és a l’Hotel Ciutat de Berga a partir de les sis de la tarda. La jornada començarà amb una presentació de la DO Pla de Bages a càrrec del seu president Valentí Roqueta. El seguirà el sommelier i coordinador del comitè de tast de la DO, Jaume Pont, que analitzarà els vins del Bages, i acabarà la presentació el director de la Fundació Alícia i crític gastronòmic Toni Massanés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa