Presentat el primer vi del Celler Vins de Foresta

El passat 29 de maig es va presentar a la Taverna del Vinseum de Vilafranca del Penedès el primer vi del celler Vins de Foresta, un nou projecte ubicat a l’Arboçar (Avinyonet del Penedès).

Es tracta d’un xarel·lo del Massís del Garraf, fermentat en bóta i cupejat amb sauvignon Blanc de la darrera verema. Només s’han elaborat 1.350 ampolles. La finca està situada a l’Arboçar (300 metres) al Massís del Garraf, amb vinyes de 80 i 40 anys plantades en terrasses amb marges de pedra seca centenaris, els sóls són poc profunds sobre un llit de pedra calcària de textura permeable, pobres en matèria orgànica i amb rendiments baixos però d’alta concentració.

El sumiller i restaurador Jordi Raventós (Restaurant el Bosc de Banyeres) va ser l’encarregat de presentar-lo al públic assistent, en va descriure la seva frescor i marcada acidesa, fruites tropicals, fonoll, marialluïsa i sotabosc i va destacar la seva versatilitat gastronòmica maridant-lo amb formatge, peix, arrossos i fideuàs.

El propietaris del celler treballen ara en un vi negre amb base Sumoll que preveuen treure al mercat a finals de 2014.

Nou comentari