VadeVi
PrettyWines: «Els millors vins, per la seva història i disseny, marquen la diferència»

Núria Martí, blocaire a PrettyWines.com">

“Diuen que la bellesa està a l’interior però, sincerament, jo en el que primer em fixo d’un vi és en la seva etiqueta”. Així es presenta PrettyWines.com de la sadurninenca Núria Martí. Dirigeix un bloc fresc i desenfadat sobre el món del vi, la comunicació i el disseny. Pretty Wines va ser menció especial del IV Concurs BlocDOCat i vam poder conèixer qui hi havia al darrera del teclat, per parlar amb Núria Martí i la seva sensibilitat pel món del vi i la comunicació 2.0.

Pots presentar-te breument?
Vaig néixer fa 33 anys a Sant Sadurní d’Anoia. Publicista, relacions públiques, periodista… comunicadora en general. Inquieta de mena. A vegades, potser un pèl massa tímida. D’altres, em passo d’agosarada.
Com va sorgir la idea de començar el bloc?
Després de passar una temporada llarga fora del Penedès, vaig tornar ara fa dos anys i vaig començar a interessar-me pel sector. Tenia ganes de fer alguna cosa, d’escriure sobre vins, però no em sentia amb la potestat d’opinar sobre aromes, gustos o sensacions. Així que vaig decidir parlar d’allò que sabia, de disseny, d’imatge i de comunicació.
Quan fa que vas començar el bloc i a ser una “coolhunter” d’etiquetes de vi?
Blocaire ja fa alguns anys, amb diferents blocs que ara ves a saber ja on són… (aquelles èpoques del bloc.cat). Coolhunter"> d’etiquetes de vi, crec que és un tema que sempre m’hi he fixat. Recordo que a l’any 2000 algunes caves van fer edicions especials per celebrar el canvi de mil·lenni i ja aleshores em vaig proposar col·leccionar-les. Com que això de l’e-mail encara no s’estilava del tot, em vaig fer un fart d’enviar cartes a les caves de Sant Sadurní i algunes em van contestar i encara ara conservo aquella petita col·lecció. Qui sap, potser un dia les penjo al bloc i tot!
Què és per a tu el vi?
Per mi, un vi és una història. Sóc del Penedès i sé què hi ha darrera un vi. Sé què és mimar el territori i què és maltractar-lo. Sé estimar un cava i què és fer-ne molts i malament. La diferència entre gaudir del vi o simplement emborratxar-te. De vins n’hi ha molts, de bons vins, no tants.
Què ha de tenir una ampolla de vi perquè surti al teu bloc?
Primer, evidentment, m’ha de cridar l’atenció. I després m’ha d’explicar aquesta història que et deia. Potser a primera vista no la veuràs, però m’agrada comprovar que hi ha una intenció darrera de cada color, cada tipografia, cada element gràfic o cada nomenclatura.
Què t’aporta escriure el bloc?
A mi sobretot m’ha dut molts amics i coneguts dins el sector i la possibilitat de conèixer grans vins i projectes interessantíssims. També, evidentment, m’ha aportat que la gent em coneixi a mi com a persona i com a professional de la comunicació.
Quants seguidors has guanyat després de la menció especial dels concurs BlocDOCat?
La veritat és que mai havia tingut tanta activitat a la meva barra de ‘mencions’!

Ens recomanes un vi “pretty”?

Us recomano dos vins mallorquins que és una terra que m’estimo molt perquè hi he viscut durant sis anys. Són el Muac! I el Bla Bla bla, una nova línia de vins dels creadors de l’Ànima Negra i que tenen unes etiquetes del dibuixant mallorquí Pere Joan.

Moltes gràcies Núria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa