VadeVi
Primer seminari del cava al Great Match de Nova York

El Consell Regulador del Cava i l’Institut de Comerç Exterior (ICEX) han impulsat un seminari sobre el Cava en el marc del Great Match de Nova York, de la mà de la prestigiosa sumillier Marnie Old. Es tracta de la primera vegada que es celebra aquesta iniciativa a la fira, la més important sobre vins espanyols i que es celebra anualment en el Metropolitan Pavilion de l’illa de Manhattan.

El president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet, va explicar l’interès del mercat americà per al sector. “És un públic jove, inquiet per descubir nous productes, que valora la gastronomia i un vi amb el que pots disfrutar degustant-lo en qualsevol moment del dia”, va destacar.

El Cava va vendre als Estats Units més de 17,5 milions d’ampolles l’any 2010, el que suposa un increment del 18,2%. En els últims 10 anys, el Cava ha aconseguit doblar les vendes en aquest país, ja que l’any 2001 es van vendre 8,5 milions d’ampolles. Segons les últimes dades, els Estats Units són el quart país importador de Cava.
[[frase]]
Marnie Old, que va ser l’encarregada d’impartir un seminari, va explicar que “la majoria d’americans associen Espanya com un país que produeix vi negre”, tot i que va matitzar que “els amants del vi saben que Espanya és també líder mundial en l’elaboració de vins escumosos”.

Segons Old, els americans valoren “la qualitat excepcional” dels caves. Per a la sumillier, “les vendes del Cava als Estats Units viuen un molt bon moment perquè els compradors astuts han descobert que poden disfrutar d’una beguda de luxe a un preu molt aceptable”.

Els Caves més demandats als Estats Units són els brut, els rosats i els reserves, que envelleixen més de 15 mesos a l’ampolla. Segons Marnie Old, el Cava és una beguda perfecta per a un sector que valora els vins de qualitat “lleugers, més brillants i que combina bé amb qualsevol tipus d’àpats”.


UN DELS PARTICIPANTS AL GREAT MATCH HA ESTAT FREIXENET USA FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa