VadeVi
Principi Matemàtic, un blanc d’Alemany i Corrio

Alemany i Corrio en tenia ganes, feia temps que hi treballava i ja té un vi blanc, de xarel.lo. Principia Mathematica, que així es diu, s’ha fet com si es tractés d’un chardonnay de la Borgonya, i és que apareix com el fruit de la unió d’un francès i d’una catalana. El nou vi és de xarel.lo, aquesta varietat tradicional del Penedès, per “casualitat”, explica Irene Alemany, que no està en contra de potenciar les varietats autòctones però es demana quan es pot considerar que entra dins aquesta categoria. Per ella, en un vi hi ha coses més importants.

La nova referència s’ha presentat, amb la col·laboració de Vila Viniteca, amb un concert en una atapeïda sala Monasterio de Barcelona i la presència de nombroses personalitats del món de la viticultura. L’etiqueta mostra l’obra de l’artista Evru ‘Principia Mathematica’, del que s’ha manllevat el nom.

Irene Alemany i el seu company Laurent Corrio són dos enòlegs apassionats per la seva professió. Tenen unes poques hectàrees de vinya a Lavern. Es tracta d’una autèntic celler de garatge. Tot és artesanal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa