VadeVi
Clos Galena rep el premi celler de l’any als ‘European Awards’ 2023

El prioratí Clos Galena ha rebut el premi The European Awards 2023 a la categoria Celler de l’Any. Ha estat en el marc de la tercera edició d’aquest concurs que organitza el Professional and Business Excellence Institute, on s’ha reconegut la trajectòria del celler, així com la qualitat dels vins que fa i la seva aposta per la sostenibilitat. Aquests premis neixen amb l’objectiu de reconèixer l’esforç de professionals i empreses que operen en l’àmbit europeu i la seva implicació en el teixit empresarial europeu.

Merche Dalmau, al centre, recollint el guardó a París | Foto: Clos Galena

“Els somnis es fan realitat”

La cerimònia de lliurament de premis ha tingut lloc a finals de novembre al Saló Vendôme del Ritz, a París. Hi era, per a recollir el reconeixement, la propietària del celler, Merche Dalmau, qui va aprofitar el micròfon per agrair la feina del seu equip i va dedicar el premi a les filles i als pares. “Aquest premi és una evidència que els somnis es fan realitat”, deia una emocionada propietària.

El celler Clos Galena és un projecte de la família Pérez i Dalmau que va fundar Dalmau amb Miguel Pérez. “Era meu somni” era construir un “celler sostenible i ecològic”, i el van fer realitat a finals dels anys 90, a El Molar, produint vins que surten al mercat sota l’empara de la DOQ. Priorat.

Des dels inicis, van apostar per vinyes pròpies al Priorat, treballant en l’actualitat una trentena d’hectàrees i posant al mercat vins sota diferents marques: Clos Galena, Galena, Formiga de Vellut, Formiga de Seda i Crossos. El celler també compta amb un projecte a la DO Terra Alta a través dels seus vins Secrets de Mar, blanc i negre i un altre a la DO Montsant on elaboren el negre Moments del Montsant. L’enòleg del celler és en Toni Coca.

Merche Dalmau recollint el guardó | Foto: Clos Galena

El Formiga de Vellut, als Nobel

Sumat a aquest reconeixement, Clos Galena recorda un altre moment històric pel celler, quan el seu vi Formiga de Vellut es va servir al sopar dels Premis Nobel 2017, sent un Priorat, el primer vi català a rebre aquest honor durant els més de 100 anys d’història dels premis.

El projecte prioratí exporta vora el 70% de la seva producció a més de trenta països i ha consolidat la seva presència a mercats asiàtics emergents com la Xina, Hong Kong, el Japó i Taiwan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa