VadeVi
Priorat i Montsant lluiran els seus vins en la 15a Fira del vi de Falset

La Fira del Vi de Falset arriba a la quinzena edició amb un seguit d’activitats i tastos que recorreran els principals cellers de la comarca del Priorat, tant de la DO Montsant com de la DOQ Priorat, i que serviran també per presentar les novetats d’aquest 2010.

Jornades tècniques
La Fira del vi comença amb dues jornades tècniques: Qui pot anar a collir raim?, que es farà al Teatre de l’Artesana aquest dijous a les set del vespre i està organitzada per la JARC, i la Jornada Intercomarcal de la vinya i el vi que, de fet, és la jornada tècnica de referència de tota la fira i està organitzada pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. La jornada, que es farà divendres 30 de maig també al Teatre de l’Artesana, tractarà temes com la reducció de costos en el concreu de la vinya, l’estalvi en el maneig de la sanitat de la vinya i el maneig del sòl, i servirà també per presentar l’estudi Analisi de costos en el conreu de la vinya elaborat per l’Observatori de la vinya, el vi i el cava a Catalunya. També es farà una taula rodona sobre les principals novetats de l’Organització Comuna de Mercat (OCM) de la Vinya.

Tastos
El tast de presentació de les novetats d’enguany és segurament dels més esperats, per això se’n faran dues sessions: dissabte a la tarda i dilluns al matí. Tots dos tastos seran a l’IES Priorat.

Un dels altres tastos tradicionals de la Fira és el Tast del Deceni. Diumenge al matí es tastaran vins de la DO Montsant i la DOQ Priorat de l’anyada 2000.

Divendres a partir de les set del vespre el Teatre de l’Artesana acollirà el desè Tast de Vins Blancs de la Comarca del Priorat i l’endemà dissabte el quart Tast de Grans Vins Blancs del Món. El mateix dissabte a la nit es farà el Videnit on petits grans celelrs del Montsant oferiran els seus vins per tastar. Serà a Mas Figueres a partir de les vuit del vespre. Diumenge serà el torn del Tast de Vermut i el Tast de Vinç Dolços.

Durant la fira i fora de Falset, també es faran altres tastos, com el Tast amb Llops de divendres a la nit -un tast de vins de Gratallops que arriba a la tercera edició-, el Tast de les Mines -al Museu de les mines de Bellmunt diumenge al matí- i el tast dels cellers de Torroja -també diumenge al matí en aquest cas a Cal Compte-.

A més, i durant tota la fira, es faran diferents cursos accelerats de tast de vi.

Activitats complementàries
D’altra banda, el vi es complementa amb altres activitats durant la fira. És el cas de l’espectacle Tango amb vi i empanades argentines que es farà dissabte al vespre a l’Avia Porota, o el maridatge de xocolates xocovic amb vins i destil·lats del restaurant Quinoa. D’altra banda es podran visitar les exposicions “Imatges monàstiques”, “Les construccions de pedra seca” i l’exposició de dibuixos i poemes “Les cares del vi”. D’altra banda, els cellers participants a la ruta del vi faran jornada de portes obertes.


El Celler de l’Aspic és un dels que organitza tastos durant la fira FOTO: CELLER DE L’ASPIC


Durant la fira s’organitzen molts tastos i maridatges FOTO: CELLER DE L’ASPIC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa