VadeVi
El Purgatori de Torres es farà a un celler de nova construcció

Cellers Torres construirà un celler a Lleida, a la seva finca de L’Aranyó, al cor de Les Garrigues, per elaborar Purgatori, l’únic dels seus vins que està emparat sota la DO Costers del Segre i del qual va llançar una primera producció limitada per a l’alta restauració el 2015.

El celler tindrà una superfície de 1.650 m2 i estarà situat al recinte de l’històric ‘Mas de L’Aranyó’ del s. XVIII i propietat de la família Torres des del 1999.

La nova edificació es construirà amb materials nobles per conservar l’estètica de la masia original, formada per dos edificis de diferents altures, articulats en forma de L, i per petites construccions annexes, que sumen un total de 2.800 m2.

El projecte, aprovat recentment per la Comissió territorial d’urbanisme de Lleida, contempla també l’enjardinament del pati exterior i la rehabilitació, en una segona fase, dels edificis històrics, que es destinaran a la producció d’oli i a enoturisme.

La construcció del celler s’iniciarà aquest mes de setembre i està previst que finalitzi a finals de l’estiu del 2017, per tal de poder dur a terme la vinificació de la cinquena anyada de Purgatori, un vi de perfil mediterrani elaborat amb les varietats garnatxa, carinyena i sirà que provenen de vinya pròpia.

Com a curiositat, el nou celler estarà connectat sota terra amb el que utilitzaven anteriorment els monjos per elaborar vi. I és que el Mas de l’Aranyó, construït el 1770 per l’Abadia de Montserrat i conegut popularment com ‘Mas dels Desterrats’, l’habitaven els monjos que havien estat destinats a aquest lloc recòndit i de condicions climatològiques extremes per llaurar la terra i proveir de cereals i vi al monestir.

Després de l’adquisició de la finca, situada al municipi de Juneda, Cellers Torres va iniciar la plantació de vinya, conservant les oliveres centenàries. La finca té una superfície d’unes 800 hectàrees, de les quals 175 són de vinya, repartides entre les vessants i la vall, a una altura de 550 metres en el seu punt més elevat. Les extremes condicions climatològiques de la zona, pròpies d’un clima típicament continental, fan que la vinya doni fruits de gran qualitat un cop ha aconseguit adaptar-se al terroir.

El nou celler de L’Aranyó es convertirà en el quart celler de la família Torres a Catalunya, dos cellers al Penedès i un al Priorat, a més de tres cellers a les regions vinícoles de la Rioja, Rueda i Ribera del Duero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa