VadeVi
Quaderns del Vi Català 2: tenen valor real les varietats de raïm autòctones?

El Quadern dels Vins Catalans 2 permet tastar i conèixer la carinyena blanca i negra i la garnatxa blanca i negra. Foto: VADEVI.cat

Ja està disponible el número 2 dels Quaderns del Vi Català, la iniciativa conjunta de VADEVI.cat i Vintaix que facilita l’accés al tast i al coneixement del millors vins catalans d’una forma fàcil i econòmica.

En aquest segon lliurament es tracta un tema tan polèmic com és el de la veritable importància de l’ús de les varietats autòctones en l’elaboració dels vins catalans.

Per poder aplicar a la pràctica la informació del Quadern, els vins que serveixen d’exemple i que estan disponibles en porcions són els Tocat de l’ala 2011, Clua Il·lusió 2012 i Mas Pòlit Samsó Blanc 2012, elaborats amb carinyena i garnatxa en les dues variants: blanca i negre.

L’altre tema que tracta el Quadern 2 són les bótes que s’empren per a la criança dels vins, l’origen; les diverses fustes amb que es construeixen i què aporten cadascuna; i els xips o encenalls de fusta que en alguns casos pretenen substituïr la criança tradicional en bóta, entre d’altres temes divulgatius.

El col·leccionable es basa d’una banda en els textos escrits per Joan Nebot, director de VADEVI.cat, que es poden descarregar gratuïtament d’aquest mateix enllaç, i d’altra en una original “smartbox” o estoig on s’hi presenten els tres vins en “porcions” de 60cl. envasats amb una tecnologia que permet conservar les característiques originals dels vins embotellats, amb totes les garanties organolèptiques i de qualitat. L’estoig amb els tres tastos de vi es pot comprar online per només 14,90 euros (IVA i despeses d’enviament a domicili inclosos).

Els Quaderns del Vi Català tenen una periodicitat mensual i cada capítol consta de tres “porcions” de vins diferents i representatius de diversos aspectes divulgatius sobre els vins catalans.

Descarrega’t aquí el Quadern Núm. 2

Compra les porcions de vi del Núm. 2

Descarrega’t aquí el Quadern Núm. 1

Compra les porcions de vi del Núm. 1

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa