VadeVi
Quatre vins catalans entre els 20 millors de l’Estat, segons Parker

El gurú mundial del vi ja ha publicat la seva llista anual sobre els vins de l’Estat espanyol. El crític de vins més influent del món, Robert Parker, torna a destacar L’Espectacle i Clos Erasmus entre els vins catalans. En aquest cas, tant un com l’altre han obtingut 98 punts -només el Pingus del celler Dominio de Pingus a la DO Riera del Duero ha obtingut major puntuació: 99 punts-, i han quedat entre els sis millors vins de l’Estat espanyol.

Es tracta de dos vins que ja han estat reconeguts en d’altres ocasions. D’una banda, no és la primera vegada que l’Espectacle obté 98 punts parker. Aquest vi de la DO Montsant és elaborat pel Celler Laurona, del qual són socis René Barbier i des de fa poc també Josep Maria Mainat i Toni Cruz (ex-Trinca). De l’altra un dels distribuïdors de vins més importants dels Estats Units, Michael Skurnik, ja l’ha rebatejat com a l’ “Ermita del Montsant”, en referència al mític vi L’Ermita d’Alvaro Palacios, de la veïna DOQ Priorat. El Clos Erasmus, del celler Clos i terrasses, també ha obtingut nombrosos reconeixements.

Justament L’Ermita és el següent vi català a aparèixer a la llista, a l’onzè lloc amb 96. El Clos Mogador, també de la DOQ Priorat, ha obtingut els mateixos 96 punts i queda el 18è a la llista.

D’altra banda, segons ha informat el Consell Regulador de la DO Montsant, entre els vins que estan per sobre de la barrera dels 90 punts, n’hi ha 15 de la DO Montsant i una cinquantena de la DOQ Priorat.


Robert Parker és un dels més prestigiosos crítics de vins del món FOTO: MICHEL LIPCHITZ /AP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa