VadeVi
Quatre vins de Torres, or al concurs internacional Mundus Vini 2014

Mas La Plana 2010, Grans Muralles 2010, Salmos 2011 i Perpetual 2011 han estat premiats amb la medalla d’or al certamen internacional Mundus Vini 2014, on competien amb 4.500 vins de tot el món. El jurat ha concedit un total de 128 ors a vins espanyols, dels quals 4 han estat pels vins dels cellers Torres emparats sota les denominacions d’origen Penedès, Conca de Barberà i Priorat. L’Estat espanyol ha estat el tercer país amb major nombre de medalles, després de França i Alemanya.

Mas La Plana 2010 (DO Penedès) és la 40a anyada d’aquell cabernet sauvignon que es va convertir en el primer vi elaborat a l’Estat espanyol en guanyar una competició internacional, la famosa Olimpíada del Vi de París el 1979, i que ha mantingut el seu estil propi i inconfusible anyada rere anyada. Grans Muralles (DO Conca de Barberà) és, per la seva banda, la materialització del projecte de recuperació de varietats ancestrals catalanes que van iniciar Torres fa 30 anys. L’anyada 2010 incorpora, com també ho va fer l’anterior, dues varietats recuperades, la garró i la querol, que, combinades amb la garnatxa negra, la carinyena i la monestrell, confereixen al vi una identitat pròpia i diferencial.

Pel que fa als priorats, Salmos i Perpetual, neixen del sòl de llicorella, propi d’aquesta zona vinícola que els dota d’unes característiques úniques. Salmos està elaborat amb carinyena, garnatxa negra i sirà, i Perpetual utilitza raïm de ceps que tenen entre 80 i 100 anys de les varietats carinyena, principalment, i garnatxa.

El concurs de vins Mundus Vini 2014, que se celebra des del 2001 a la ciutat alemanya de Neustadt, és el certamen més important del país germànic i està considerat un referent mundial. L’organitza l’editorial Meininger Verlag amb l’objectiu de fomentar i donar a conèixer els vins de qualitat procedents de tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa