VadeVi
Qui ho havia de dir! Una fira de vins a Sabadell

Una proposta arriscada, diferent, inèdita, que defuig la tradició. Són paraules de Manuel Bustos, alcalde de Sabadell, pronunciades en la inauguració de Catavins. A la cocapital del Vallès Occidental, ha recordat, ni es fa vi ni se n’elabora, encara que sí se’n consumeix, com arreu. Per Bustos, ara fa uns anys es va optar per una proposta complicada que ha reeixit i s’ha consolidat en el món de les fires i que ha fet que durant tres dies els ulls del sector girin cap al recinte de la Gran Via on es desenvolupa l’activitat. “Vàrem encertar-la”, gràcies al “treball i la tenacitat, i a assumir un cert risc”. “Qui ho havia de dir?

Bustos ha estat acompanyat del director general de l’Institut de la Vinya i el Vi, Oriol Guevara, que ha explicat la tasca de l’organisme per promocionar els productes del sector i les denominacions d’origen del país a l’estranger, i també dins de casa -a Catalunya-. Eines com Catavins són importants, ha afirmat.

Joan Gené, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que ha assistit en nom del conseller, ha destacat que en els darrers anys el vi català ha fet un salt qualitatiu que li permet competir amb qualsevol de qualsevol altre indret, i ara una de les grans tasques és donar a conèixer el que fan els petits i mitjans cellers.

Catavins es pot gaudir fins aquest diumenge a la Fira de Sabadell, a tocar de la Gran Via, en un antic edifici industrial que paga la pena de descobrir. Dins, cellers, empreses de queviures, de formatges i de distribució, entre d’altres, presenten les seves propostes al públic, mentre que a les sales annexes es desenvolupen activitats paral·leles, sense que manquin les classes de tast.


Fira Catavins

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa