El forner Jordi Morera amb l’emprenedor tecnològic Pau Garcia-Milà. Foto: COMRàdio

“Encara sóc jove, abans et retiraven el carnet jove amb 25 anys!” Aquesta és l’edat dels dos personatges del Dinem i en parlem d’aquest dijous: un quart de segle tant del forner de L’Espiga d’Or, Jordi Morera, com del convidat, l’emprenedor tecnològic Pau Garcia-Milà.

Per a la cara visible d’EyeOs i Bananity, el Jordi ha preparat un pa de ceba: “un pa que combina bé amb un frankfurt o una hamburguesa”. Dues coses que al Pau li fan el pes. “L’únic que no m’agrada és el vinagre i el formatge; el problema és que el 98% de primers plats i el 50% de segons en porten!”, ha lamentat.

Per acompanyar el pa de ceba, el director de VADEVI.cat, Joan Nebot, ha proposat un vi escumós. “S’elabora com el cava però no en pot ser considerat perquè està elaborat amb raïm de la varietat moscatell, que no està admès per la denominació d’origen, així que és un escumós de la DO Penedès”, ha explicat. És el Marta 2010 del celler de la Torre del Veguer, un producte fet al Garraf, la comarca on hem passat la setmana. “Crec que quedarà bé amb la sensació de dolçor de la ceba i de l’oli d’aquest pa”, ha assegurat Nebot. Això, és clar sempre que no s’hi posi res més a dins!. “Si a dintre s’hi posa un frankfurt o una hamburguesa, la cosa canvia”, afegeix.

“El cervell identifica les aromes de moscatell amb dolçor, per això, tot i que aquest escumós és totalment sec, combina bé amb la sensació dolça de la ceba i de l’oli d’aquest pa, que d’altra banda, tampoc en té res, de dolç, que com la majoria de pans té un punt de sal”. “A més a més” -continua el director de VADEVI.cat- “com que a l’elaboració dels vins escumosos els llevats de la segona fermentació estan en contacte amb el vi durant tota la criança en ampolla, que en el cas d’aquest producte ha estat d’un any, tenen aquestes aromes de pa, que en aquest cas ens van la mar de bé per combinar”. “I no es ben bé que el cava tingui aromes de pa, sinó que tant el cava com el pa comparteixen les aromes de llevat” aclareix Nebot.

Es pot escoltar l’àudio del programa sencer al bloc del Dinem i en parlem .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa