Dimarts que ve, 22 de març, 60 sommeliers de Catalunya es trobaran a Barcelona (Hotel Silken Diagonal) per competir en la vintena edició del Nariz de Oro. Durant tota la jornada, s’enfrontaran a més de 40 vins i destil·lats per intentar aconseguir una plaça a la final estatal, i participaran en conferències impartides per professionals d’Azpilicueta, DO Vinos de Navarra, Cellers Torres i Chivas.

La competició de sommeliers, organitzada per Vino+Gastronomia, passa per la capital catalana després de romandre a Xixon, Andalusia, Alacant i Madrid. Al sortir de Barcelona se n’anirà a Donòstia (17 de maig), tancant així les sis semifinals del concurs. A cada indret, els millors sommeliers posaran a prova els seus coneixements i destresa i, sobretot, el seu nas, per optar a una plaça en la final que es farà a Madrid els dies 5 i 6 de juny.

En els últims anys, prestigiosos professionals han aconseguit convertir-se en Nariz de Oro. Dues dones han guanyat en les últimes edicions: Andrea Alonso, de Makro Alacant, i María José Vázquez, del restaurant del Museu Guggenheim de Bilbao. Altres nassos reconeguts han estat David Seijas, del Bulli de Roses, i Jordi Raventós, del restaurant El Bosc, a Tarragona.


El tast es fa amb copes negres perquè els aspirants només es puguin guiar per l’olfacte FOTO: NARIZ DE ORO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa