VadeVi
Recaredo, Juli Soler i Álvaro Palacios, premis Gla d’Or

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, va celebrar ahir la XXI edició dels premis Gla d’Or, al Mas de Torrent Hotel & Spa (Torrent, Girona). L’esdeveniment ha reunit algunes de les personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial, així com membres de l’Administració.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec de Francesc Jiménez, president d’AECORK, amb un discurs en que ha demanat que es defensés conjuntament la funció social de l’empresari com a persona que crea ocupació, per tal de poder sortir de la crisi en la qual està immers el país.

Per això ha reclamat el suport del Govern. El seu discurs però, ha anat encaminat a pensar en un futur proper en el qual espera arribarem amb empreses més fortes i més competitives. Així mateix, ha donat una mirada positiva reflectint l’increment de vendes del sector durant l’any 2010 d’un 7,5%.

També ha deixat constància de la importància de la conversió del sector surer en un sector modern gràcies a les innovacions tecnològiques dels darrers anys i ha destacat la sostenibilitat del producte suro com a paradigma en aquest sentit.

Els guardonats d’enguany han estat: Caves Recaredo, per l’aposta de qualitat al tapar tot el procés d’envelliment dels seus caves amb tap de suro, essent una de les poques caves de Catalunya que utilitza el suro en la segona fermentació. Aquest fet comporta un plus de qualitat i un respecte al medi ambient, així com una valorització de les arrels i tradicions de la nostra cultura. També s’ha valorat la vinculació d’aquesta manera tan natural entre el cava i el suro, units en tot el procés. S’ha tingut en compte també la difusió que realitzen d’aquest fet en fòrums i mitjans de comunicació.

Juli Soler, director i copropietari del Bulli, principal protagonista de la seva evolució des dels orígens fins al que és avui: el restaurant més influent de la història. Per la seva professionalitat i treball rigorós el qual ha sabut crear un nou concepte de restauració i gastronomia i, al mateix temps, envoltar-se de professionals de l’hostaleria inquiets i innovadors.

Álvaro Palacios, un dels més prestigiosos enòlegs de l’Estat espanyol, i un dels descobridors del potencial dels vins del Priorat. Per la qualitat dels seus vins i la seva projecció internacional com a enòleg i prescriptor.

Pel que fa a les paraules d’agraïment de Ton Mata, gerent de Caves Recaredo, han anat encaminades a la importància que sempre han donat al suro els seus antecessors familiars. Per tant, no en té cap dubte de confiar en el tapament per als seus caves.

D’altre banda, Juli Soler ha manifestat la voluntat de dedicar un espai pel suro a la propera obertura de la Fundació Taller El Bulli, i per finalitzar, Álvaro Palacios ha fet un paral·lelisme relacionat amb la preservació del suro i la bodega, afirmant que formen part de l’estructura del vi i la seva salut.

El discurs de cloenda a càrrec del Sr. Josep Escorihuela, Director General de Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura, apostant per la biodiversitat que comporta la indústria del suro, ha deixat palès que des de l’Administració recolzarà la internacionalització de la indústria surera.


ENGUANY, ELS PREMIATS AMB EL GLA D’OR HAN ESTAT Juli Soler, director i copropietari del Bulli, Álvaro Palacios, un dels més prestigiosos enòlegs de l’Estat, I Caves Recaredo FOTO: AECORK

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa