VadeVi
Reconeixement als enòlegs catalans en la Tercera Nit de l’Enologia

Més d’un centenar d’enòlegs van assistir a la tercera edició de la Nit de l’Enologia, celebrada durant la Fira del Vi de Falset i organitzada per l’Associació Catalana d’Enòlegs. El president de l’Associació, Oriol Guevara, va qualificar la festa com a “la consolidació del reconeixement a l’autor dels vins, a qui n’ostenta sens dubte la propietat intel·lectual, l’enòleg”.

Durant la festa es va guardonar als enòlegs més destacats en les diverses categories establertes. Fèlix Sàbat Gili va rebre el guardó a la Millor Trajectòria Professional. Ramon Farré, va rebre el guardó a la Proposta més Innovadora per la seva innovació elaborant i comercialitzant el primer destil·lat del Priorat. El premi a la Jove Promesa, destinat a professionals de menys de 35 anys, es va lliurar a Xènia Bonet Batet. Els guardonats en les diferents categories van aprofitar per conduir un tast del seu producte a la resta de professionals presents en la vetllada.

També es van lliurar els guardons al reconeixement professional a Antonio Cantos Gonzàlez i Jaume Rovira Montserrat per tota una vida dedicada a l’enologia i haver-se convertit en un referent per als enòlegs. Antonio Cantos Gonzàlez el va rebre per la seva aportació en la recerca i la investigació enològica, per la seva contribució en la formació de molts enòlegs al llarg de la seva carrera professional, i Jaume Rovira per la seva contribució en la creació del projecte vitivinícola Jean Leon, un projecte pioner innovador als anys seixanta i que ha mantingut solidesa i coherència fins avui.

L’acte va estar presidit pel conseller del Departament d’Agricultura i Acció Rural, Joaquim Llena, pel secretari d’Estat de Medi Rural del Ministeri de Medi Ambient Josep Puxeu, pel director general de l’INCAVI Joan Aguado i per l’alcalde de Falset Jesús Torralba.


Fèlix Sàbat va rebre el guardó a la Millor Trajectòria Professional FOTO: ACE


Antonio Cantos i Jaume Rovira, després de rebre el guardó en reconeixement per tota una vida dedicada a l’enologia de mans del conseller Joaquim Llena FOTO: ACE


Oriol Guevara, fins ara president de l’Associació Catalana d’Enòlegs ha estat nomenat director general de l’INCAVI FOTO: ACE


El conseller d’Agricultura Joaquim Llena va presidir la nit d’enologia 2009 FOTO: ACE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa