Un moment de la primera Nit Gastronòmica del restaurant El Far Foto: VADEVI.cat

Promoure una renovada cuina marinera amb productes de la terra és l’objectiu de les Nits Gastronòmiques del restaurant el Far de Vilanova i la Geltrú. Inaugurat al 1998, aquest local sempre s’ha caracteritzat per fer una aposta decidida per especialitats basques i per la cuina mediterrània. Divendres passat es va oferir la primera edició d’aquestes trobades, com a presentació davant del públic de l’oferta culinària que proposa el restaurant, amb la xef Conxita Pérez al capdavant.

Als assistents se’ls va servir un menú degustació consistent en un bacallà a les dues melmelades d’aperitiu, rissotto de bacallà amb espigalls de primer plat i una romescada amb mongetes del ganxet de segon. Tot maridat per diferents varietats de vins seleccionades i contextualitzades entre plat i plat per l’enginyer agrònom i enòleg Joan Farreras. Entre les ampolles ofertades destaquen una garnatxa blanca de la Terra Alta, del celler Tern, Obrador de vi; el Gran Angular de Mas Comtal, monovarietal 100% d’incrocio Manzoni; el delicat Cristiari, DO Costers del Segre del celler Vall de Baldomar i també un verdejo de Rueda, del celler Veyovis.
La vetllada pot ser un bon punt de partida perquè aquest restaurant es posicioni més enllà de l’àmbit local. Deixant de banda l’objectiu principal d’aquesta nova etapa, que és “actualitzar” la cuina marinera, el que Conxita Pérez vol d’aquesta nova etapa “és submergir-se en les receptes tradicionals però a la vegada sense oblidar la gran riquesa marinera que té Vilanova i la Geltrú”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa