VadeVi
Regull: «al Vijazz la gent s’enamora de Vilafranca i dels seus vins»

Fira de vins i caves del Vijazz 2014. Foto: Fèlix Miró">

Per vuitena edició consecutiva, el Banc Sabadell Vijazz Penedès ha aconseguit un èxit total d’assistència a tots els actes organitzats, com en degustacions servides.

L’alcalde Pere Regull i el president dels Tastavins Penedès, Joan Tarrada, han fet la valoració del Vijazz en una roda de premsa a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, on s’ha valorat molt positivament el desenvolupament i l’èxit de la fira i el festival. Així, Joan Tarrada ha valorat el Banc Sabadell Vijazz Penedès 2014 com “el millor de les vuit edicions, tant per tenir una fira plena a vessar de cellers i visitants, com per ser un festival amb grans estrelles i un públic fidel”. Pere Regull ha volgut felicitar a l’organització i ha destacat que “l’esforç de molta gent porta a que aquest cap de setmana sigui molt i molt important per Vilafranca i pel Penedès, amb molta gent que ens visita i que s’enamora de la nostra vila i dels nostres vins”.

A nivell de xifres, més de 46.000 persones han gaudit del Vijazz i de Vilafranca del Penedès els 3 dies de fira, des de la tarda del divendres 4 de juliol i fins a la matinada del diumenge 6 de juliol. A la fira de vins i caves hi han col·laborat 45 cellers del Penedès i s’han servit més de 66.000 degustacions de vi i cava, de les 330 referències presents i 4.000 degustacions gastronòmiques. La part gastronòmica va comptar amb la presència dels restaurants Bistronòmic, El Racó de la Calma i Miquel Sòria de Vilafranca, els Xerigots i un estand de Casa Ametller.

Un festival internacional ple de gom a gom">

Pel que fa al festival de jazz internacional, 15 concerts han omplert de música jazz Vilafranca del Penedès i s’ha multiplicat l’assistència de públic respecte edicions anteriors. Els concerts amb artistes d’altíssim nivell han continuat engrandint la fama de Vilafranca i del Vijazz com una gran plaça del millor jazz internacional. Enguany, han passat artistes de la talla de: Michel Camilo Trio, Avishai Cohen, Gregory Porter, Snarky Puppy, Victor Wooten Band, Lluís Coloma Septet, The Pepper Pots, Raul Midón, Gran combo EMM Mª Dolors Calvet feat. Xavier Figuerola, Tak!, la brass band Pixi Dixi Band, entre d’altres.

Èxit de les activitats paral·leles">

El visitant del Vijazz ha aprofitat les activitats complementàries a la fira de vins i caves i del festival de jazz, celebrades des del dilluns 30 de juny i fins el diumenge 6 de juliol. El tast magistral del sociòleg Lluís Tolosa, seguit del capítol d’investidura dels Tastavins Penedès, on es va investir d’honor a l’ex-jugador del FC Barcelona Marc Bartra, van iniciar els actes de la Setmana del Vijazz, el dilluns 30 de juny, amb una assistència d’una setantena de persones. Les tres jornades professionals sobre biodinàmica, celebrades al Vinseum, amb el suport de In Via 1912, i a Pacs del Penedès, van arribar a 130 persones, i la sisena edició del maridatge de vins i jazz Enojazz va omplir la capella de sant Pelegrí del Vinseum el dimecres 2 de juliol. In Via 1912 ha tornat a ambientar la capella de sant Joan, amb l’exposició El Celler del Banc Sabadell Vijazz Penedès, que porta la maquinària real d’un celler dins la capella.

Els dies de la fira, 24 sessions de tast i maridatge han donat a conèixer la qualitat de vins i caves del Penedès a 1.552 persones.

A més, dissabte al vespre, elaboradors de la fira van poder participar al Wine Punk Vijazz, una trobada informal on es presenten vins experimentals i productes no comercialitzats en un espai de petit format a la capella de sant Joan.

Els turistes i visitants que pernoctaven a la vila, han tingut la possibilitat de realitzar 31 enovisites durant tot el dia. Les enovisites, organitzades per enoturismePENEDÈS, pel Servei de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès i pel Vinseum entre les que hi havia 14 activitats a caves i cellers, 15 visites culturals i dues activitats de natura. En total s’ha arribat a 1.031 assistents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa