Catavins Sabadell 2011 posarà una especial atenció en les activitats que es desenvoluparan paral·lelament al certamen. A més de les activitats gratuïtes dirigides al públic, l’esdeveniment organitzat de l’11 al 13 de novembre a les instal·lacions de Fira Sabadell tornarà a comptar amb dues activitats especials, orientades a professionals i connaisseurs del sector vinícola. Una estarà conduïda pel cèlebre vitivinicultor René Barbier, que parlarà del Priorat i de la importància definitòria del terroir.

René Barbier és una figura indissociablement lligada al Priorat. De fet, no es pot entendre l’actual personalitat d’aquesta petita però prestigiosa denominació d’origen tarragonina sense conèixer la trajectòria de René Barbier. Hi va arribar a finals de la dècada de 1970 a la recerca d’un terroir especial (basat en la llicorella) per elaborar vins de la màxima qualitat internacional, va comprar una petita finca i va fundar-hi Clos Mogador.

Els primers anys vuitanta, va convèncer altres vinicultors perquè se sumessin a l’aventura: Carles Pastrana de Clos de l’Obac, Josep Lluís Pérez de Clos Martinet, Dafne Glorian de Clos Erasmus i Álvaro Palacios de L’Ermita. Junts van iniciar la transformació que acabaria conduint a la creació dels anomenats nous priorats, vins d’una gran qualitat, alabats pels mercats més exigents i puntuats amb les millors notes per crítics de la solvència més gran, com Robert Parker.

La base de tot l’èxit dels vins del Priorat es deu, segons René Barbier, al terroir i a un estil de viticultura que en ressalti les característiques pròpies. La seva personalitat afable i magnètica serà un dels principals atractius a les activitats del Catavins 2011. Tindrà lloc en una de les sales annexes de Fira Sabadell el dissabte 12 de novembre a les 18 hores de la tarda.


René Barbier durant un el tast vertical del vi Clos Manyetes FOTO: MÓNVÍNIC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa