Reus viu el vi allarga un dia la fira, abaixa el lloguer dels expositors i programa un seguit d’activitats prèvies i paral·leles per promoure la segona edició de la fira. Així ho han explicat els organitzadors durant la presentació de la segona Reus Viu el Vi aquest midgia. Han presentat la fira el president de la Cambra de Comerç Isaac Sanromà, l’alcalde de Reus Lluís Miquel Pérez, la regidora de cultura Empar Pont i el director del certamen Carles Tubella.

La fira se celebrarà de l’11 al 13 de juny, el que representa un dia més respecte la primera edició, que va “superar expectatives”. Per aquest any els organitzadors -la Cambra de Comerç de Reus i l’Ajuntament, amb la coordinació de Reus Vitalitat- esperen que augmenti el nombre d’estands i almenys igualar el nombre de visitants. El 2009 hi van passar 30.000 persones que van comprar 5.000 lots de degustació.

Priorat, Terra Alta, Conca de Barberà, Montsant i Catalunya tornaran a ser les cinc denominacions d’origen catalanes que exposaran els seus vins a Reus Viu el Vi -les cinc que queden dins de l’àmbit de la Cambra de Comerç de Reus-.

Novetats
A més d’allargar-se un dia i reduir el preu del lloguer dels expositors, una altra novetat és que la fira es durà a terme en horari de tarda-nit. D’altra banda es potenciarà també la gastronomia de la zona, amb un espai dedicat als plats i productes propis del territori, i també la música. S’han programat un seguit de concerts musicals que es faran a la plaça Anton Borrel, al parc Sant Jordi.

Sota el títol “Reus Viu el Vi i la seva gastronomia” les biblioteques recolliran a partir d’aquest mes de març les receptes que portin els seus lectors. D’entre totes les que s’hagin rebut se’n seleccionaran les millors i s’editarà el “Receptari de butxaca” on es destacarà, molt especialment, quins són els nostres millors vins per acompanyar cadascun dels plats.

D’altra banda, seguint l’experiència de l’any passat, els organitzadors preveuen dur a terme un seguit de tastos previs a la fira que serviran per promoure la pròpia fira i per començar a vendre tiquets de tast anticipadament. El primer d’aquests tastos es fara a la Llotja, aprofitant la celebració del 700è aniversari.

També s’han programat un seguit d’activitats de formació com el curs L’anglès del vi (del 19 al 22 d’abril), la sessió informativa sobre la seguretat alimentària en el sector vinícola (adreçada a professionals) o el curs d’iniciació al tast de vins de les denominacions d’origen de la Cambra de Reus, que es realitzarà l’última setmana de maig.


La presentació del segon Reus Viu el Vi s’ha fet aquest dimarts al migdia FOTO: CAMBRA DE COMERÇ DE REUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa