La climatologia ha jugat a favor de l’edició 2014, amb un temps magnífic durant les tres jornades de fira

La sisena edició de la fira Reus Viu el Vi confirmat la gran capacitat d’atracció d’una de les fires més multitudinàries vinícoles que es realitzen a tot Catalunya. En el moment de tancar el balanç provisional d’aquesta edició (a les vuit del vespre de diumenge) la venda de pacs ha superat amb escreix la xifra registrada l’any passat. La jornada de dissabte va tornar a ser de rècord, el que va permetre igualar en només dos dies (divendres i dissabte) les 10.000 unitats servides en l’última edició, la del 2013. Per tant, tot el que s’hagi despatxat durant la jornada de diumenge servirà per fixar un nou topall de referència. Pel que fa a les degustacions de menjar se n’han servit més de 31.000 degustacions, una xifra també marca un altre rècord històric en la trajectòria del certamen.

Des de l’organització es valora molt positivament “la bona dinàmica de la fira malgrat la massiva presència de visitants que van omplir de gom a gom el recinte. Un fet que ha estat possible gràcies a la bona disposició dels expositors en l’atenció continuada al client”.

En el comunicat s’afirma que “queda clar que el certamen –en l’actual format i durada- difícilment pot seguir creixent en xifres absolutes. I més després d’aquesta edició on la climatologia ha jugat també a favor del certamen, amb un temps magnífic durant les tres jornades de fira que ha permès aprofitar totes les hores d’activitat”. El president de la Cambra, Isaac Sanromà, ha volgut subratllar “com d’important és mantenir aquesta dinàmica actual que corrobora el posicionament de la Reus Viu el Vi com una de les fires amb més poder d’atracció de tot el país.” En aquesta línia Sanromà apunta que l’objectiu de l’organització, per un futur immediat, és “mantenir la referència del certamen. I en aquí hi juga molt la capacitat d’innovar com enguany, internacionalitzant la fira”. D’aquí que el president de la Cambra s’hagi felicitat “per la bona acollida que ha tingut entre el públic la presència del celler l’Étoile, de la Catalunya Nord. Una experiència que ens anima a mantenir la dinàmica actual en futures edicions convidant cada any un celler estranger”.

Finalment el president de la Cambra ha volgut posar en valor la fira com “un gran acte de ciutat. En només sis edicions hem estat capaços de donar forma a un certamen que s’ha incorporat plenament al calendari festiu de la ciutat, i que serveix de preàmbul a la festa major de Sant Pere.“ Per això Sanromà considera indispensable “que l’Ajuntament continuï apostant pel certamen, i que ho faci sense dubtes ni complexos. La Reus Viu el Vi és un gran actiu de la ciutat que necessita, també, de la implicació de l’administració local per mantenir el nivell de qualitat que requereix un certamen d’aquestes característiques, amb una singularitat tan específica”.

Reus Viu el VI és una iniciativa de la Cambra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de MultiÓpticas Teixidó. També hi donen suport les sis denominacions d’origen de l’àmbit territorial de la corporació –Catalunya, Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta-, la Diputació de Tarragona, l’INCAVI, Reus Promoció, l’Associació País del Vi, la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus i la consultora Rius & Rius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa