Anna Casabona, presidenta de l’Associació de Sommeliers de Tarragona, també ha assistit al tast d’avui Foto: E.V.

Els Premis Vinari 2014 continuen el seu recorregut per Catalunya avaluant els vins que s’han presentat en aquesta segona edició del concurs.

El dia de la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, ha estat el torn dels vins amb Denominació d’Origen Catalunya, que han tastat un grup de sommeliers i enòlegs professionals encapçalats per la presidenta de l’Associació de Sommeliers dela Delegació de Tarragona, Anna Casabona. En total, s’ha tastat una vintena de vins entre blancs i negres joves, negres de criança i negres de guarda.

Anna Casabona valora positivament la seva participació al concurs, tant a nivell personal com professional: “He estat jurat en diversos concursos perquè penso que aquest tipus de certàmens ajuden a donar més visibilitat als nostres vins”, explica. I segueix: “Potser en un concurs no sempre guanya qui t’agradaria, però això és el que té tastar a cegues i que en una mateixa taula s’hi asseguin enòlegs i sommeliers, que ofereixen valoracions molt complementàries”.

“El que és important, en definitiva, és que es parli de vins, que se’n faci promoció i es coneguin”, conclou Casabona.

Els tastos preliminars del certamen ja encaren la recta final i només queden dues sessions més, previstes pel 30 de juny a Monvínic (Barcelona) i el 14 de juliol a Gandesa. En aquest punt, que s’hauran tastat tots els vins presentats al certamen, es farà recompte i els vins amb una millor puntuació passaran a la fase final, que consistirà en un nou tast a cegues el proper mes de setembre.

La gala de lliurament dels Premis Vinari 2014 tindrà lloc el 10 d’octubre i es podrà seguir per diverses televisions de Catalunya a través de la Xarxa de Televisions Locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa