Robert Parker només reconeix «aparença d’impropietat»

Jay Miller i Pancho campo a FENAVIN. Foto: FENAVIN

La polèmica per la visita de Jay Miller, tastador de Robert Parker, acompanyat pel Master of Wine Pancho Campo ha donat un nou tomb, ja que almenys una de les dues investigacions encarregades, la de Parker, s’ha tancat sense haver trobat evidències de conductes inapropiades durant la visita, però reconeix que es va donar una “aparença d’impropietat” que s’ha d’evitar en futures ocasions.

Parker ha fet públic l’Informe de la investigació que va encarregar el bufet Cozen-O’Connor, que no ha trobat cap evidència que durant la visita de Miller i Campo a diversos cellers hi haguès hagut cap actuació inapropiada per part dels dos implicats. Segons aquesta investigació, cap celler va pagar, ni honoraris ni dietes, per les visites i tastos dels seus vins a l’hora de puntuar-los per la publicació de Parker.

Però si que fa saber que Miller va cobrar de 8.000 a 10.000 dòlars directament de The Wine Academy, l’empresa de Campo, per cadascun del quatre actes privats -conferències, tastos comentats, reunions amb elaboradors de vins- que es van fer al marge de l’activitat de tastar i puntuar vins per a la publicació de Parker, però en els quals es van tastar vins que prèviament havien estat tastats i puntuats per a la influent llista Parker.

Com a recomanació a Parker per evitar en el futur nous incidents com aquests, l’informe proposa tallar la relació amb Pancho campo i la seva empresa The Wine Academy of Spain.

També recomana no publicar les puntuacions dels tastos de Miller posteriors al 30 de juny del 2011, així com no acceptar en el futur que els tastadors facin actes privats si no han estat autoritzats amb antelació per The Wine Advocate.

Segons Parker, “la integritat, la credibilitat i la independència són els pilars del nostre negoci, i es mantindran sense importar el cost tingui”.

The Wine Adademy os Spain es disculpa amb Parker

En un comunicat publicat al seu web, The Wine Academy lamenta que “la coincidència de diversos esdeveniments en el temps, hagi pogut donar la imatge de conducta impròpia i que s’hagi pogut questionar la integritat de The Wine Advocate i, per extensió, de Robert Parker”.

Pel que fa a l’altre investigació sobre el cas, la de l’Institute of Masters of Wine, aquesta continua oberta tot i que s’espera que es tanqui en el termini d’un mes.

Consultat sobre aquests temes, Pancho Campo ha declinat fer declaracions fins que no surti el resultat d’aquesta segona investigació.

Desvinculat de The Wine Academy?

D’altra banda, la relació actual de The Wine Academy amb Pancho Campo és tot un embolic, atès que Campo se n’hauria desvinculat totalment, tot i que els actes relacionats amb el vi que organitza la seva actual empresa, Chrand Management, van a càrrec de The Wine Academy.

Nou comentari