Rosa Novell, Raül Balam i el Xarel·lo Vermell de Loxarel

L’actriu Rosa Novell i el xef Raül Balam a la cuina del restaurant Moments amb el Loxarel Xarel·lo Vermell 2011. Foto: COMRàdio

L’actriu Rosa Novell ha estat la convidada del programa de gastronomia i diàleg de COMRàdio Dinem i en parlem, que aquesta setmana es desenvolupa al restaurant Moments de l’Hotel Mandarín Oriental del Passeig de Gràcia de Barcelona, amb el seu xef Raül Balam en el paper d’amfitrió.

Per a aquesta convidada, el cuiner ha preparat un plat especial. “Res de roses”, ha dit Balam “com a Rosa ja hi ets tu”, i li ha ofert un vellut de tomàquet: “El vellut és tan elegant com tu”. El vellut de tomàquet l’ha acompanyat de gelat, una gelatina d’aigua de mar amb algues i gambes escaldades. “La gamba és la prima donna del mar, com tu ho ets del teatre”.

Per a combinar amb aquesta proposta culinària, el director de VADEVI.cat, Joan Nebot proposa: “Un vi tan excepcional com la convidada, i que connecta amb la creativitat i el risc que tant Novell com Balam apliquen a les seves carreres professionals”. Es tracta del Loxarel Xarel·lo Vermell 2011, un vi penedesenc però sense el segell de la denominació d’origen. “El xarel·lo vermell és una varietat tradicional i antiga del Penedès, però gairebé ha desaparegut i com que és tan escassa, el consell regulador no la té autoritzada”. Nebot segueix: “Es tracta d’una varietat amb més color que una blanca i menys que una negra: com el seu nom indica, és un raïm vermell, i tot i que al celler li extreuen tot el color possible, el vi resultant té un color de pell de ceba, que no arriba a rosat”.

Al moment de tastar-lo, Nebot en destaca les aromes de pebre negre, i Rosa Novell exclama: “Excel·lent, és un vi diferent, és instantani i directe” i explica que el vi és la beguda que més li agrada. “El vi fa sang”, exclama Balam, i diu que aquest vi té la capacitat de respectar les característiques del plat, sense emmascarar-lo.

Es pot escoltar l’àudio del programa sencer al bloc del Dinem i en parlem.

Nou comentari