La previsió de verema inicial pel Clos del Serral després d’haver seguit les dates dels estats fenològics de la planta (brotació, floració i verol) era per la setmana del 5 al 9 de setembre.

Però degut a les condicions climatològiques del mes d’agost, les altes temperatures i les baixes humitats, hi ha hagut una maduració molt ràpida i s’ha avançat la verema. En els últims controls de maduració d’aquesta parcel·la, es va observar que el xarel·lo tenia un equilibri adequat pel cava de llarga criança (valors de 10,5º i 5º d’acidesa) i si esperàvem mes dies hi havia el perill de sobremaduració, deshidratació i en conclusió pèrdua d’acidesa i de capacitat d’envelliment.

Per aquest motiu, Pepe Raventós (director) i l’equip tècnic de Raventós i Blanc, van decidir el dimecres dia 31, veremar la parcel·la del Clos del Serral, amb el raïm de la qual s’elabora el cava Manuel Raventós, el dijous dia 1.


LA PARCEL·LA CLOS DEL SERRAL ÉS LA MÉS EMBLEMÀTICA DE RAVENTÓS I BLANC FOTO: RAVENTOS I BLANC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa