S’inaugura la restauració del celler modernista de Falset

El celler cooperatiu de Falset ha estat restaurat i s’ha inaugurat amb motiu de la Fira del Vi de Falset de 2013. Foto: Coop. Falset Marçà

Coincidint amb la Festa del Vi de Falset, s’han inaugurat i mostrat al públic les obres de restauració de façanes i cobertes i la reparació de paviments de la Cooperativa Falset Marçà, pressupostades en 350.000 euros i finançades per l’obra social de La Caixa en virtut d’un conveni signat amb el Departament de Cultura de la Generalitat.

S’ha realitzat una rehabilitació estructural de la coberta, el terrat, la façana posterior i el dipòsit d’aigua i s’ha construït una nova escala mecànica. Cal recordar que el celler cooperatiu està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i és obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí. Està considerada una de les Catedrals del Vi de Catalunya.

La intervenció ha permès recuperar el valor arquitectònic de l’emblemàtic edifici i al mateix temps ha dignificat els espais més afectats pel pas dels temps. Cal recordar que l’edifici es va construir l’any 1917, tot i que els orígens de la Cooperativa són de 1912 a Marçà, motiu pel qual el 2012 es va celebrar el centenari. El programa de rehabilitació de cellers té per objectiu la recuperació de monuments catalans d’elevat interès patrimonial, arquitectònic i artístic, com l’edifici de Falset, considerat una de les anomenades “Catedrals del Vi”. Al mateix temps, es ret homenatge al seu arquitecte.

Nou comentari