VadeVi
Oberta la campanya de mecenatge vinculada a la "Verema Solidària"

Goteo.org ha obert la campanya de micromecenatge perquè particulars, entitats i empreses se sumin a la iniciativa Verema Solidària, una experiència que vincula territori, vi i solidaritat. La campanya de crowdfunding està destinada a Càritas Sant Feliu de Llobregat i l’Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG), ambdues dedicades a combatre la pobresa i l’exclusió social al Penedès i al Garraf.

Tothom qui col·labori amb un mínim de 35 euros a la campanya de micromecenatge podrà veremar a mà el 25 de setembre a les vinyes de Finca Parera (Sant Llorenç d’Hortons) i crear un vi. Amb aquesta acció solidària estarà ajudant a la inclusió social de persones amb malaltia mental del Garraf i a millorar les habilitats sòcio-educatives de nens i adolescents que viuen amb famílies amb pocs recursos, al Penedès. La verema es planteja com una acció festiva i solidària que permetrà als assistents viure un dels moments de més intensitat de l’any en el món del vi, que és quan es cull el raïm. Hi col·laboraran estudiants del curs de sommelier del CETT amb la qual cosa tots els participants rebran instruccions clares i formatives de com s’ha de realitzar l’activitat. Tot seguit, hi haurà un dinar a la vinya per a tots els assistents i una estona de lleure aprenent secrets del món del vi amb enòlegs i sommeliers professionals.

La campanya de micromecenatge ha de permetre lliurar 3.000 euros a les dues iniciatives seleccionades als primers premis Verema Solidària. Per una banda, a consolidar i ampliar la zona de reg de l’hort sòcio-terapèutic d’AFAMMG i augmentar el nombre d’usuaris que el cultiven i, de l’altra, a dotar d’equips informàtics les aules de reforç escolar de Càritas a Vilanova, Sitges, Vilafranca i Sant Sadurní, on s’imparteixen classes a escolars de primària i secundària que viuen en entorns desfavorits. Tanmateix, una part de la donació anirà destinada a una formació en captació de fons per a totes les entitats del territori que hi vulguin participar perquè incorporin noves estratègies per augmentar els seus recursos propis.

A Goteo.org estan detallades les diferents modalitats de col·laboració i les contrapartides que rebran els participants. Els particulars poden triar entre quatre opcions, participant o no físicament a la verema:  • Sense verema. Fila Zero. Aportació lliure per ajudar a les entitats i impulsar la formació perquè les organitzacions del territori puguin interioritzar conceptes clars en captació de fons. Es rebrà un vídeo resum de l’experiència i els resultats obtinguts gràcies a la col·laboració.
  • Verema. Donació de 35 euros per viure l’experiència a la vinya collint el raïm i creant un vi. Inclou un àpat a peu de vinya amb bona companyia.
  • Verema + ampolla de vi. Donació de 50 euros per viure l’experiència a la vinya collint el raïm i creant un vi. Inclou un àpat a peu de vinya amb bona companyia. A més, es podrà recollir el vi a la botiga La Festival, al cor de Gràcia, a la festa de presentació del vi solidari, el 20 de març de 2017.
  • Verema + ampolla de vi + maridatge. Donació de 125€ amb el valor afegit de poder gaudir, el mes de març del 2017 d’un maridatge amb un reconegut xef. 95€ per als primers en apuntar-se.

Per a empreses i entitats, hi ha diferents opcions de col·laboració però la campanya de Goteo.org sol·licita principalment el seu suport per disposar de:

– 6 carpes

– Tisores per collir

– Assegurança d’accidents i responsabilitat civil

– Servei d’impressió de material gràfic

L’inici d’un projecte més ampli

Verema Solidària neix al Penedès però té intenció d’estendre la iniciativa a d’altres regions del territori català en properes edicions. L’objectiu del projecte és que es puguin executar les iniciatives de les entitats socials seleccionades, que es multipliquin les seves estratègies de captació de fons, que les entitats guanyin visibilitat i dinamització i, per altra banda, que la ciutadania se sensibilitzi amb les necessitats de l’entorn més immediat.

Aquest és un projecte col·lectiu que sorgeix de l’experiència professional del vinyeró Rubèn Parera qui pren consciència de la dificultat que tenen els immigrants sense recursos bàsics que han de treballar a les vinyes quan, per altra banda, hi ha persones disposades a pagar per fer enoturisme. La idea suma un equip de persones vinculades al món social, l’emprenedoria, el vi, la comunicació i el disseny, sense experiència de relació prèvia, que ha unit aquesta causa. L’associació Impulsa Fundraising assumeix la titularitat i la responsabilitat de fer-ho possible unint els esforços de totes les persones, empreses, organitzacions i institucions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa