Sabadell ja compta amb vermut local, fruit de la voluntat de posar en valor la producció de la vinya municipal de la finca de Can Gambús al Parc Agrari i l’empresa Mussons. La producció s’ha fet a mode experimental i és la primera que es realitza amb aquestes característiques. Tal com ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Ricard Estrada, “és un nou producte local vinculat amb la primera verema del Parc Agrari, un nou valor afegit per a la finca del Parc Agrari i per a Sabadell i que aquesta mateixa tarda ja es començarà a comercialitzar”.

El vermut és un licor que s’acostuma a servir durant els aperitius, que està compost majoritàriament de vi blanc i altres substàncies amargues i tòniques. Aquests vins són típicament europeus, amb una aroma característica que els dóna una elegància particular.

En aquest cas, la base del vermut fet a Sabadell és, majoritàriament, el vi blanc de les varietats Xarel·lo i Chardonnay, aromatitzades amb espècies naturals i plantes aromàtiques del Vallès, d’acord amb la recepta de l’antiga casa Mussons. Aquesta empresa sabadellenca està elaborant aquests tipus de licors des de fa més de 80 anys, exactament des de l’any 1928. En aquest sentit, Jaume Mussons, gerent de la casa Mussons, ha explicat que “aquest vermut s’ha de prendre molt fred, amb glaçons i acompanyat d’una rodanxa de taronja. A més, hem creat una copa estreta de base i boca ample, ideal per poder degustar aquest producte tan especial, autòcton i únic”.

El que es pot constatar amb aquesta presentació és la capacitat i d’alguns empresaris del sector alimentari i cuiners de la ciutat i del seu entorn per treballar productes alimentaris de proximitat. Ja no és una singularitat la producció d’aliments locals. Així, observem com el col·lectiu de Cuina Vallès participa cada vegada més la utilització d’aquestes produccions alimentàries.

El vermut es presenta amb una ampolla de ¾ de litre i té un gust suau, harmoniós i delicat, ideal per acompanyar aperitius.
La comercialització és previst que sigui de manera immediata i la producció és de prop de 800 ampolles.

El Parc Agrari plenament consolidat

Aquest nou vermut, sorgit d’una iniciativa empresarial esperonada pels gestors del Parc Agrari, és un resultat més de l’estratègia del desenvolupament agrari local. Aquest esperit fa possible posar en valor el rodal i fer arribar al mercat un nou producte de qualitat. Són exemples d’aquest model de treball: el pa de Sant Julià, la mongeta del ganxet, les hortalisses com el tomàquet varietat Montgrí, el vi amb la marca Vinyes de Sabadell i ara el vermut.

L’agricultura periurbana, com es pot constatar, té unes potencialitats productives interessants econòmicament, que permeten fer compatible la gestió del paisatge, la qualitat ambiental i l’economia productiva, malgrat que les produccions són sempre ajustades a la disponibilitat del territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa