Sabadell torna a brindar amb el Catavins

L'èxit de la primera edició avala el segon Catavins de Sabadell. La fira tornarà a tenir un espai gastronòmic amb diverses estrelles Michelin, com Nandu Jubany i Montse Estruch, i altres cuiners de Sabadell

El proper 13 de novembre Sabadell es tornarà a convertir en una capital vinícola. I és que fins el dia 16, Fira Sabadell tornarà a acollir Catavins, un saló que es reedita avalat per l’èxit de l’any passat, quan va atraure a més de 14.000 persones.

Enguany, les diferents varietats de vins vindran acompanyades d’una activitat gastronòmica amb un nom estrella, el cuiner Nandu Jubany. El xef bagenc oferirà una sessió de show cooking on mostrarà algunes de les tècniques culinàries avantguardistes que li han valgut l’estrella Michelin que ostenta el seu restaurant, Can Jubany de Calldetenes (Osona).

Igual que la resta de propostes que es faran des del col·lectiu de restauradors Cuina Vallès, que també tindran un paper destacat a la fira Catavins, Jubany prepararà diversos plats utilitzant vins amb DO Catalunya. Aquesta demostració tindrà lloc el dissabte dia 14.

Nandu Jubany no serà l’única estrella Michelin que es podrà veure entre fogons a Catavins 2009. Durant la jornada professional del 16 de novembre, també oferiran una demostració culinària Montse Estruch, xef del restaurant El Cingle de Vacarisses i impulsora del concepte “cuina de sensacions”.

Per acabar de completar aquest elenc de primeres figures dels fogons catalans, uns dels més famoses arreu del planeta, també està previst dins el programa un maridatge que protagonitzaran Rafa Peña, del restaurant barceloní Gresca, i els sommeliers Ferran Centelles i David Seijas, d’El Bulli.

Cuiners sabadellencs
El Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de Sabadell també tindrà el seu espai en l’apartat gastronòmic de Catavins. Els restaurants de la zona protagonitzaran activitats com un Taller de cuina mediterrània per a nens, un Taller sobre la cuina del turbot, un altre Taller sobre la cuina de l’ànec, un Tast d’olis catalans i una Ponència sobre la cuina mediterrània per a professionals.

Cal tenir present que enguany la gastronomia de Catavins estarà situada en una carpa annexa al recinte firal, amb les cuines necessàries per a dur a terme les activitats necessàries i una capacitat per a 80 persones. L’entrada es gestionarà per ordre d’inscripció.


La primera edició del Catavins, el 2008, va ser un èxit amb 14.000 visitants. S’espera que el 2009 la participació augmenti fins als 15.000 FOTO: CATAVINS

Nou comentari