VadeVi
Sant Sadurní tindrà Parc Tecnològic del Cava

L’ajuntament de Sant Sadurní convocarà properament un concurs d’idees per a rejhabilitar la casa pairal de Can Guineu i convertir-la en la seu del Consell Regulador del Cava i en el Parc Tecnològic del Cava. Així ho ha explicat l’alcalde de la població, Joan Amat, que a més presideix l’Institut del Cava, durant una vistia a la casa pairal de Can Guineu acompanyat de diferents representants del sector.

La masia, que actualment és propietat de Freixenet, Juvé i Camps i Codorniu, data del 1851 i és el lloc on va néixer Marc Mir, un dels pioners en la lluita contra la fil·loxera. Actualment està molt abandonada, però l’objecteiu és rehabilitar-la perquè pugui acollir el Parc Tecnològic del Cava, un centre d’investigació similar al Parc Tecnològic del Vi (VITEC) que es va inaugurar fa un any a Falset.

De fet, el director tècnic de VITEC, Sergi de Lamo, va aprofitar la visita per explicar què és el VITEC, les seves característiques, el seu funcionament i la seva missió. També hi eren presents el president del Consell Regulador del Cava, gustau Garcia Guillamet, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, el presdient de Freixent Josep Lluís Bonet, i el presdientd e Juvé i Camps, Joan Juvé.

Per impulsar aquest projecte es rehabilitarà l’immoble, actualment degradat, a través d’un concurs que es convocarà pròximament. Podran presentar-se tres equips d’arquitectes de Sant Sadurní i tres elegits pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El guanyador rebrà 6.000 euros, i la resta d’equips participants 1.200 per cobrir despeses. Impulsen el projecte el consistori de Sant Sadurní, el Consell Regulador del Cava i la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Nova escultura per al cava
L’Ajuntament de Sant Sadurní acaba de donar a conèixer el guanyador del concurs que havia convocat per triar l’escultura que decorarà la rotonda de l’accés sud de l’autopista AP-7. La proposta guanyadora és l’escultura Brindis, de l’artista Jaume Amigó, que rebrà un premi de 15.000 euros lliurats per ACESA -la concessionària de la via ràpida- per fer l’obra. L’artista explica que l’escultura simbolitza dues copes de cava plenes de cava, amb les seves bombolles. Tot el monument serà construït amb planxa de ferro negre retallada, doblegada i soldada a una platina que anirà subjecte a una base de formigó enterrada al terra. Està previst que es pugui instal·lar a mitjans d’octubre.


Can Guineu és una masia de finals del segle XIX FOTO: A.M.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa