VadeVi
Santa Coloma de Farners fa el Talleret de la Ratafia

L’activitat Talleret de la Ratafia de Santa Coloma de Farners començarà a les 5 de la tarda amb una xerrada introductòria, a càrrec d’Eduard Casas, sobre el món de l’alcohol i les herbes a les cultures. A continuació es donarà inici al taller pràctic d’elaboració d’una ratafia, la del 30è aniversari.

Per acabar, els participants assistiran a una xerrada entorn els secrets de la ratafia a càrrec de Josep Mascarós, creador de la infusió i refresc de ratafia i també hi haurà una degustació de productes.

Amb l’arribada del solstici d’estiu comença la temporada d’elaboració de la ratafia, que un cop preparada, haurà d’estar 40 dies a sol i serena per tal d’aconseguir una bona maceració. El Talleret de la Ratafia, doncs, és el primer acte del que serà el concurs i la Festa de la Ratafia que es celebra el mes de novembre i que enguany arriba a la 30ena edició. A més a més, molts ratafiaries acostumen a fer la recollida d’herbes remeieres per elaborar la ratafia coincidint amb la nit de Sant Joan, una nit que segons diu la tradició és la més màgica de l’any i per tant les herbes estan influenciades per aquesta màgia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa