VadeVi
Sara Pérez i Francesc Ferré s’incorporen a les Biblioteques amb DO
  • CA

Sara Pérez, l’enòloga de Mas Martinet i divulgadora del món del vi, és un dels nous fitxatges del programa biblioteques amb DO.

La trobareu per exemple, aquest divendres 22 de gener a la biblioteca d’Artès, acompanyada de Joan Soler, el president de la DO Pla de Bages. Ells dos parlaran del que més saben, del vi i de la seva feina. I com no, aquesta serà una activitat en la que també s’hi tastarà vi.

Pérez, juntament amb Francesc Ferré, del Celler Frisach són dels personatges destacats del món del vi que s’incorporen a aquest projecte de Biblioteques de Catalunya i que s’afegeixen als noms de Joan Soler o Josep Pelegrín, Millor sommelier de Catalunya 2015.

Tots ells s’acostaran a algunes de les 50 biblioteques que aquest 2016 participen al programa que comença a la DO Pla de Bages.

Durant tot l’any s’aniran fent mes a mes activitats a cada una de les denominacions d’origen i totes tindran el comú el vi. N’hi ha d’infantils, d’altres més tècniques i d’altres més artístiques, com els “Colors del vi” de la Marta Aranyó, de la qual us en parlàvem fa uns dies al VADEVI.cat.

Biblioteques amb DO

Fa tres anys es posava en marxa per primer cop el programa Biblioteques amb DO, i neixia després d’haver comprovat l’èxit de les activitats relacionades amb el món del vi a la biblioteca de Palafrugell.

L’any 2013 s’hi van adherir 25 biblioteques que amb 134 activitats van arribar a 6700 persones.

L’objectiu era aleshores i és encara dinamitzar els serveis bibliotecaris i dinamitzar l’entorn. L’entorn amb cada una de les seves especificitats. I el vi, “que és un producte cultural, totalment identificat amb el paisatge i amb el territori era i és el fil conductor perfecte per fer aquesta mena de recorregut per tot el territori català”, diu la seva coordinador Joana Casas.

Així, i per evitar que sigui un programa clònic que es mogui per diferents biblioteques, són cada una d’elles les que proposen, creen i organitzen les activitats.

Joana Casas, assegura que “si la diversitat del territori català es plasma també en les biblioteques, aquest programa també ha de ser així”. Afegeix Casas que la voluntat “és la de creuar llenguatges i expressions culturals i artístiques, per aconseguir ampliar i difondre coneixement, divulgar la cultura del vi i promoure la col·laboració entre el sector públic i privat”.

Des de Biblioteques de Catalunya, del Departament de Cultura de la Generalitat, realitzen una sèrie d’avaluacions periòdiques sobre les activitats que de forma independent fan cada una de les biblioteques adherides al programa. El que ha permès constatar que un 97% de les persones que participen en aquesta activitat volen repetir i que la combinació dels tastos de vi i les biblioteques és l’element que genera més sorpresa i curiositat.

Podeu consultar tot el programa aquí.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa