VadeVi
Saskia Schurink: "L’excepcionalitat del vi català està en la passió amb què es fa"

Aquesta setmana, una dotzena de sommeliers i periodistes holandesos ha vingut de visita per Catalunya amb l’objectiu de conèixer el territori i els vins que s’elaboren al país. El grup havia mostrat interès en aquest viatge coincidint amb la celebració dels 30 anys de la seva associació de sommeliers (Nederlands Gilde van Sommeliers, NGS) i un cop aquí, l’Institut Català de la Vinya i el Vi ha organitzat una agenda d’activitats que els havia d’ensenyar el territori i les especificitats del país des del punt de vista vitivinícola.

Saskia Schurink és sommelier i actualment treballa al restaurant HanTing Cuisine de la Haya. Ella ha estat una de les participants d’aquest viatge i manifesta a vadevi.cat la seva satisfacció d’haver-ne format part: “Vam arribar diumenge i la rebuda fou perfecta: bon clima, un programa ple d’activitats i moltes ganes de descobrir un país que coneixia poc i del qual em venia molt de gust aprofundir”, explica Shurink.

El darrer dia de la visita, aquest dimecres 21, les expectatives s’havien complert, al menys per la sommelier. “Hem visitat cellers fantàstics, hem pogut conèixer a molts elaboradors i hem tastat moltes referències”, diu.

“Coneixia el cava, havia tastat alguns vins catalans, però la seva excepcionalitat és la passió i l’entusiasme que hi posen -i transmeten- les persones que els fan”, explica admirada. “Quan parles amb ells, notes una gran implicació en la seva feina, es preocupen per respectar el territori i sobretot per produir el millor producte possible”.

La sommelier treballa en un restaurant asiàtic i confessa que alguns dels vins “amb cos i elegants” que ha tastat encaixarien perfectament a la seva carta de vins. De fet -diu- ara serà un bon moment per incorporar-los perquè “podré donar més informació sobre el producte i la zona d’on venen, cosa que sempre aporta un punt de qualitat extra de cara als clients”. I continua: “Bé, ara no només això, sinó que també convidaré a la gent que s’apropi a conèixer la zona perquè sé que els agradarà molt”.

La nova ambaixadora dels vins catalans, però, no s’atreveix a triar-ne un d’entre els que ha estat aquests dies. “Sóc incapaç de quedar-me només amb un, m’han encantat la majoria dels que he tingut a les mans. Bé, m’agrada molt el cava, les bombolles encaixen molt bé amb la meva personalitat”. De tota manera, conclou la sommelier, “acostumo a triar sempre el vi en funció del menjar que l’acompanya i del moment en què el prenc”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa